Over de nieuwe Truly-fruitsnoepjes van Red Band hebben we het hier al eerder gehad. Ze zouden stijf staan van het natuurlijke fruit. Ze zijn nog nét niet gezond, maar wel helemaal natuurlijk en gemaakt met écht fruitsap. Bij toeval kwam mijn vrouw gisteren met zo'n zakje thuis. Het was al leeg. Het proeven kon ik achterwege laten.

Laten we eens een praktijkgeval nemen: houdt de kersverse Klootwijkregel bij deze snoepjes, cq. houden de snoepjes zich staande ten overstaan van de Klootwijkregel?

Misschien is de regel wel te streng en moet hij worden afgewezen vanwege de praktische bezwaren die zich altijd weer stellen tussen de droom van het ideaal en de praktijk van de daad. image

Het is meteen duidelijk: ze zijn heerlijk sappig en worden gemaakt met geweldige bosvruchten. Er zitten maar een paar dropjes doorheen.
Alleen maar natuurlijke ingredienten bovendien, want volgens Red Band kan het allemaal zoveel natuurlijker en eerlijker.

Naar de ingrediëntendeclaratie nu. Er blijkt 5% vruchtensapconcentraat in te zitten. Is dat nou veel of weinig voor truly juicy vruchtensnoepjes (waarin het nog meer geconcentreerd wordt)?
Echt, ik zou het niet weten, zoals ik het wel zou weten bij hop en bier of avocado en guacemole. Truly Juicy is immers helemaal nieuw.

Iemand een idee?

image
Dit artikel afdrukken