Boer zoekt Vrouw doet eindelijk ook hip gay en heeft een lesboboerin zonder complexen zo gek gekregen mee te doen. Meteen is het raak. Terwijl heteroboer Geert alleen maar geil is en de seksadvertenties van producerende omroep KRO sponsort, kwam Weekend erachter dat lesboboerin Bertie rijk is. Ze zou er warmpjes bij zitten. €3,6 miljoen zou ze hebben en nauwelijks hypotheken. De Telegraaf zette het nog even bij elkaar. Wat de krant vergeet is dat je 60 hectare grond die 3,6 miljoen waard is niet kunt eten en er zonder hypotheek zelfs geen vakantiehuisjes van kunt laten bouwen. Die blijkt Bertie immers ook nog te hebben, samen met haar ex-vrouw.

Boeren leven van hun grond. Als ze die belenen, verdwijnt dat leven omdat ze dan rente en aflossing moeten gaan betalen over iets waarmee ze niet meer rendement gaan halen dan ze moeten betalen. Zo gaat dat namelijk met boeren. Ze gaan meer maken dat minder oplevert omdat ze allemaal zo gek doen. Daardoor dalen de prijzen van bieten en preien. En dat zorgt er weer voor dat ze, ook als ze hun land niet belenen, doorgaans al evenmin een fatsoenlijk inkomen verdienen omdat hun prijzen mee zakken met wat wat er teveel gemaakt wordt.

Bertie bouwde en verhuurt een paar huisjes. Ze is slim en verdient wat bij. Daarom verdient ze misschien meer dan menige 'megaboer'. Maar rijk? Hou toch op.

Het is tijd voor een uitzending over armoe onder boeren die wel hypotheken op hun land hebben gegeven: boer dumpt bank. Vanwege het gedoe over Bertie's rijkdom mag roddelblad Weekend de eerste uitzending betalen.

Fotocredits: KRODit artikel afdrukken