Morrissey wist de organisatie van het festival er van te overtuigen alle dierlijke producten van het menu te schrappen. Dat betekent dat 'alle McDonalds-vestigingen op het festivalterrein de deuren sluiten tijdens de show en andere food trucks op dat moment enkel veganistische gerechten serveren', meldt Knack.

Rockster Morrissey neemt zijn leefstijl serieus. Hij is al sinds zijn 11e vegetariër. Het tweede album dat hij samen met zijn popgroep The Smiths uitbracht, in 1985, kreeg de titel mee 'Meat is Murder'. In het verleden is hij wel eens van het podium af gestormd omdat vlak ernaast vlees bereid werd. Ook zegde hij vanwege vlees meerdere malen optredens af. Om dat te voorkomen gaat Madison Square Garden 'vegan' op 27 juni.

Vlees en zuivelproducten serveren op een evenement tegen klimaatverandering is net zoiets als pistolen verkopen tijdens een anti-vuurwapenbetoging
Open brief aan organisatoren Live Earth
Eerder deze week schreef Morrissey een open brief aan Al Gore en Kevin Wall, organisatoren van 'Live Earth' op 18 juni aanstaande. In de brief vraagt Moz, de koosnaam van Morrissey, Gore en Wall van hun evenement, dat zich dit jaar over 7 continenten en met meer dan 100 artiesten afspeelt, helemaal veganistisch te maken. "Anders heeft het hele evenement geen zin en is het een vorm van 'green-washing'. Vlees en zuivelproducten serveren op een evenement tegen klimaatverandering is net zoiets als pistolen verkopen tijdens een anti-vuurwapenbetoging. Het is jullie verantwoordelijkheid om mensen op een crisis te wijzen, niet om jezelf uit te verkopen aan de leveranciers die er verantwoordelijk voor zijn."

Morrissey besluit: "Als jullie ervoor kiezen dierlijk vlees te serveren, maken jullie het festival belachelijk. In dat geval zou het de naam 'Dead Earth: We Contributed' moeten krijgen", citeert Knack.

Fotocredits: 'Steven Patrick Morrissey', Andres Moreno
Dit artikel afdrukken