image

De horeca kon natuurlijk niet achterblijven. Logisch, want de horeca is juist heel wat gelegen om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid verder uit te bouwen.

Na de bekendmaking van de jongste trendgegevens van het FSIN, dat uit eten gaan een norm wordt, kon dit natuurlijk ook niet uitblijven;-)

De horeca en de Wageningen Universiteit gaan samenwerken in onderzoek naar nieuwe producten die de snackbarbezoeker gezonder en milieubewuster moeten maken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een groentemayonaise te ontwikkelen waarmee je meteen alle groenten binnenkrijgt die je nodig hebt op een dag, aldus directeur Jeu Claes van brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland. Claes signaleert dat Nederlanders steeds meer buitenshuis eten en dat zij daarbij zoeken naar gezonde producten. In 1995 werd circa 25% van de dagelijkse consumpties gebruikt bij een restaurant, café of tankstation. Inmiddels is dat 37% stelt de branchevereniging.

Het zijn met name twintigers en dertigers die veel buiten de deur eten en drinken. Daarbij houdt men zich veel minder aan een vastpatroon van 3 maaltijden per dag. Veel mensen eten als ze onderweg zijn wel een keer of 7 per dag en dan vooral in kleine porties.

bron: Telegraaf
Dit artikel afdrukken