Gisteren een artikel in de Stentor over de terugkeer van vlees bij de kerstgerechten bij thuisgebruik. Onlangs meldde ik al dat we 'gezellig' gaan gourmetten,steengrillen en fonduen

Nu weten we wat voor vlees er op de steengrill gaat.

Respectievelijk 87%( de eerste) & 77%(de tweede kerstdag) van de Nederlanders eet thuis of bij familie en vrienden. Bij 11 % komt een wildgerecht op tafel. 10 % eet vis. 2 % een vleesvervanger. 34 % van al het verse vlees wordt bij de slager of de poelier gekocht, tegen 32 % bij de supermarkt. Waar die laatste 11% vandaan komt (toch niet niks), blijft in de mist. Nederlanders brengen de kerst vooral door met ontspanning (25%), tv kijken(12%), uitslapen(12%) en wandelen of fietsen (11%). Maar liefst 32% is weer blij dat het weer voorbij is.

Al die statistieken zijn met geen touw aan elkaar te knopen. Deze gegevens komen hoogstwaarschijnlijk van de poeliersbedrijven die graag wild op tafel zien.

bron: stentor

Dit artikel afdrukken