Vandaag: Nikki Oostveen over het product van Bakkerij Goedhart. Drie varianten brood: koolhydraat verlaagd, eiwit verhoogd en vezel verhoogd.
Natuurlijk Fit brood van Bakkerij Goedhart is brood met net dat beetje extra of minder. Het is verkrijgbaar in 3 varianten:
- Koolhydraat verlaagd brood is een heerlijke volkoren boterham met 45% minder koolhydraten. Dit brood past perfect in een koolhydraat verlaagd voedingspatroon en is nog lekker ook.
- Eiwit verhoogd brood levert 2 keer zoveel plantaardige eiwitten als een volkoren boterham, namelijk 22,9 gram eiwit per 100 gram. Eiwit ondersteunt de spieropbouw.
- Vezel verhoogd brood levert 2 keer zoveel vezels als een volkorenbrood, namelijk 15,1 gram vezels. Vezels zijn nodig voor een goede darmwerking.
Trek gekregen in zo’n lekkere gezonde boterham? De Natuurlijk fit broden zijn verkrijgbaar bij PLUS.

En als je fan bent, vergeet dan ook vooral niet op ons te stemmen. Natuurlijk fit brood is genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award 2023. Stemmen kan door te klikken op de ster op onze webpagina. Bedankt voor je support!
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Geen brood (meer) eten kan ook Joep. Als men geen tarwe allergie heeft en dol op brood is, dan is het compacter en vezelrijker Allinsonbrood juist geen mankement maar een aanrader. Het kletskoek verhaaltje over een speciaal soort brood met de fantasienaam ‘natuurlijk fit brood’ rept overigens nergens over gluten.
‘Koolhydraat verlaagd, eiwit verhoogd en vezel verhoogd’ is de boodschap van hun drie varianten. Niet zo bijzonder, die vind je overal elders ook. Voorgesteld alsof het een unieke goeden greep is terwijl het niets meer dan een ordinair marketing riedeltje is voor een te hoog geprijsd baksel.
Theo #1, Dat Allinson volkorenbrood heeft nog één groot mankement: véél teveel gluten.
De broodindustrie: Hoe meer gluten het meel bevat, des te elastischer en steviger het product wordt. Ook beter transportbestendig, vereist weinig verpakking.
De meeste tarwe is al geselecteerd op veel gluten, de broodindustrie vindt dat nog te weinig en doet er nog wat extra bij, maar niet voor onze gezondheid! Alhoewel sommigen het prettig vinden om ons ingeburgerde 'kauwgombrood' met vulling en al dubbel te kunnen vouwen en op te eten zonder te kruimelen. Minder stevig dus wat kruimelig brood en beschuit mengen zich in de mond beter en sneller met het enzym amylase dat het zetmeel splitst waardoor makkelijker opneembaar door het lichaam. Daarnaast kan niet iedereen met die overdaad aan gluten overweg.
Minder koolhydraten met een sneetje minder.
Brood van 100% volkoren speltmeel (zachte gluten) met 10% (50g) geplette walnoten, 8 geplette paranoten, een flinke scheut extra vierge olijfolie dat het brood lekker bros maakt.
Maar ik verkoop het niet :)
Foodlog, FoodPersonality en Supermarkt.team dienen zich diep te schamen. Het zoveelste ‘brood’ afgevuld met overbodige ingrediënten. E-nummers, emulgatoren, raapzaadolie, soja, dextrose, veldbonen, lupine, maltodextrine en mensenhaar horen niet thuis in brood. Goede gezondheid wordt er dan ook niet mee bereikt. Dan is dit brood – dat al meer dan 25 jaar wordt gebakken – een betere en ook voordeliger keuze.
Bakker Goedhart: ‘Daarnaast denken we mee met de nieuwste trends, denk aan supervers brood, vers deeg, afgebakken in de winkel. Maar ook nieuwe ingrediënten zoals oergranen en E-nummer vrij.’
Volg de E-nummers.