Bakkerij Wiltink uit Doetinchem gaat samen met Top BV uit Wageningen onderzoeken of het mogelijk is op grote schaal eiwitbrood te bakken dat (vrijwel) geen koolhydraten en gluten bevat. Wiltink en Top ontwikkelden een techniek die geschikt is om een eiwitbrood met een hoog gehalte aan groentevezels te produceren. Voorstudies toonden aan dat het brood met eiwit en vezels, maar zonder koolhydraten, in smaak en textuur vergelijkbaar is met gewoon brood.
Het 'brood 3.0' kan voor een doorbraak zorgen in de voedselindustrie. Er wordt een nieuwe eiwitbron in het voedingspatroon mee aangeboord, die 'zal concurreren met andere, vooral dierlijke eiwitten in de voeding', schrijft EVMI.
Via het subsidieprogramma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren de EU, het rijk en provincie Gelderland ruim €700.000 in het opschalingsonderzoek. De totale kosten bedragen een dikke €1,75 miljoen.
EVMI - Subsidie voor brood zonder koolhydraten ? EVMI
Het 'brood 3.0' kan voor een doorbraak zorgen in de voedselindustrie. Er wordt een nieuwe eiwitbron in het voedingspatroon mee aangeboord, die 'zal concurreren met andere, vooral dierlijke eiwitten in de voeding', schrijft EVMI.
Via het subsidieprogramma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren de EU, het rijk en provincie Gelderland ruim €700.000 in het opschalingsonderzoek. De totale kosten bedragen een dikke €1,75 miljoen.
Dat is er al, ik hoef maar in 1 van mijn GOK kookboekjes te kijken........gebruik oa notenmeel en van dat eiwitpoeder wat je van diverse merken hebt, oa nutricia en wey.......maar de verkoop van brood loopt zeker nog steeds terug dat ze iets nieuws willen 'verzinnen'? Of is het dat vleesconsumptie terugloopt en ze vervangers zoeken?
Zonder meer een interessant product. De hamvraag is, welke eiwitten worden gebruikt. Het bronartikel geeft hier geen inzicht in. Het product doet denken aan een spinoff van vleesvervangers. Het zal qua prijs dan nog wel wat moeten doen.