Het was een relletje op twitter. Vorige week vrijdag.

Volkskrantjournalist Mac van Dinther vond De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk maar niks. Er volgde een lange tirade van tweets. De uitzending over frites vatte hij samen tot 'niets'. Kloot moest ergens wat vinden en mocht helemaal niet laten zien dat Chinezen geen rijst meer, maar aardappelen in de vorm van patat eten. En wie die fabrieken bouwt. Net als in België. Dat is niet boeiend volgens Mac. Hij kreeg op zijn kop van twee andere culi's, maar volhardde in zijn oordeel. Kloot moest wat vinden of een verhaal vertellen. Lees even mee:

mac


Moeiteloos ging het verder. De uitzending over gras vond Mac ook niks:Weer gewoon leren kijken
In maart vond Mac van Dinther dat hij een stevig en belangwekkend stuk over landbouw moest schrijven: moet die biologisch of gangbaar? Mac blijkt te vinden dat die biologisch moet. Da's ook één zin, zegt Soetman. Bovendien hadden uitgerekend de auteur van The Omnivore's Dilemma en Joel Salatin al verteld dat biologisch de oplossing niet is. Dat is dan ook een heel afstandse en zelfs sleetse mening waar al 50 jaar zinloos over wordt gevochten. Mac werd er meteen hartelijk om uitgelachen in zijn eigen Volkskrant. Na al dat gedoe, zijn we immers inmiddels wel gaan snappen dat biologisch net als gangbaar alleen maar op weg is naar iets beters. Misschien wel naar hetzelfde beter als gangbaar. Echt spannend is dus de opinie dat biologisch misschien wel op weg is naar heel wat anders dan biologisch. Dat ziet zelfs Mac niet, anders had hij zoiets belangwekkends natuurlijk wel opgeschreven.

En als we nou eens even helemaal niets meer vinden en alleen nog laten zien wat er in de wereld gebeurt? Nederlanders flikken er een heleboel als het op eten maken aankomt. Zou Mac dat wel weten? Wat hebben we nog meer in huis en waar staat dat allemaal buitenshuis of gaat het nu naartoe?

Ik wil weer eens gewoon weten wat er gebeurt; wat ik daarvan vind, maak ik dan wel heerlijk zelf uit. Ik ben al die zinloze meningen en nog zinlozere meningen daarover namelijk beu. Als je weer gewoon leert kijken, valt er misschien weer wat zien. Snap je dat Mac?

Fotocredits: NTR/Bureau Voorlichting
Dit artikel afdrukken