U kunt de TV aanzetten en daarop af toe naar foodlog.nl kijken. Als u er internet aan heeft hangen tenminste. Misschien is dit een reden om daar eens mee te beginnen.

In de komende weken onderzoekt beeldreporter Linda Hakeboom voor foodlog.nl wat 'lokaal eten' is.

Vanuit het oude ministerie van LNV - nu opgegaan in dat van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie - werd ons gevraagd of we eens wilden nagaan wat 'lokaal eten' zou kunnen zijn en of het wel uit kan. Dat vonden we een aardige uitdaging. LNV maakte het financieel mogelijk en Linda ging voor ons de deur uit.

Als voorproefje ging Sanny Visser een tijdje geleden de markt in Utrecht op. Daar ontdekte ze hoe gewone mensen denken over 'lokaal eten'.Onze overheid, onder leiding van oud-minister Verburg, heeft besloten dat we lokaler moeten gaan eten omdat dat 'duurzamer' zou zijn. Of dat zo is en hoe het zou moeten, moeten we nog leren. In vier afleveringen ontdekken we hoe het vroeger zat, hoe het nu gaat, hoe de toekomst er wel en niet uit kan zien en waar misschien de crux wel zit. We deden alles zoveel mogelijk lokaal. In en rond Utrecht.
LesLokaal I - het varken from dickfoodlognl on Vimeo.

Dit artikel afdrukken