In de Londense wijken Covent Garden en St John's Wood kun je voortaan altijd buiten eten. 'Alfresco dining' heet dat op z'n Brits. De stadsdeelraad van Westminster City besloot ertoe omdat tijdelijke vergunningen om op straat te mogen eten 900 lokale bars, restaurants en pubs door de coronacrisis heen hebben geholpen. Na een consultatieronde van een maand, waarbij 80% van de bewoners zich voorstander betoonde van het buiten kunnen eten, is de knoop doorgehakt. De straten St John’s Wood High Street, Henriette Street, King Street, Maiden Lane en delen van Southampton Street blijven gesloten voor auto's en open voor alfresco eters.

Andere Londense wijken, zoals uitgaansgebied Soho, willen nu ook het hele jaar door buiten kunnen blijven eten (The Independent, 2.1), hoewel er ook zorgen zijn over 'straatvervuiling' en een tekort aan tijdelijke toiletten voor vrouwen.
Vooralsnog loopt de vergunning om alfresco te eten in Soho eind september af.

'Vleesberg'
Het Duitse ministerie van Financiën verlengt de coronasteun voor Duitse landbouwbedrijven (Boerenbusiness, 2.4). Oorspronkelijk zouden de bestaande regelingen eind oktober aflopen, maar die worden nu tot eind dit jaar verlengd.

Naar verwachting zullen vooral varkensbedrijven voor de steun in aanmerking komen. Als gevolg van de coronapandemie en de Afrikaanse varkenspest is de afzet van varkensvlees flink verstoord geraakt en verkeren boerenbedrijven en vleesverwerkers in grote financiële problemen. Het gebrek aan afzetmogelijkheden heeft geleid tot recordhoeveelheden varkensvlees in de Duitse vrieshuizen. Het daar opgeslagen volume zou op dit moment zeker 260.000 ton bedragen.
Dit artikel afdrukken