Onlangs ging een Europese Dbase online: Bien Boire. Vrij vertaald staat dat voor zoiets als 'lekker én goed drinken'.

De site bestaat in exact dezelfde versie in het Engels, Duits (url niet ontdekt) en Frans en heeft tot doel een groeiende lijst van biologische Franse wijnen voor het publiek beschikbaar te maken.

Bien Boire heeft tot de promotie van Franse biologische wijn in Frankrijk zelf en in andere Europese landen. Om dat doel te verwezenlijken is een dabase opgezet die gevoed wordt door wijnbouwers én het publiek. De Dbase bevat gestandaardiseerde gegevens over domeinen, hun biologische wijnen, proefnotities en nationale en internationale verkooppunten.
Deze database wordt gebruikt voor het voeden van een Franse, Engelse, Duitse en Nederlandse Internet-site. Daarnaast zal de database worden gebruikt voor het uitgeven van een aantal gidsen over biologische wijn.

Ik heb er doorheen gebladerd. Er staan op dit moment ruim 800 domeinen in. Duidelijk is dat het nog moet groeien in de diepte (gegevens en proefnotities). Wel constateerde ik dat de lijst al een behoorlijke omvang heeft, waar ik een aantal nieuwe domeinen vond. Net zoals ik er nog een paar miste. Ongetwijfeld komen die snel.

Goed initiatief. Ik wens Bien Boire veel succes!
Dit artikel afdrukken