Landmarkt heeft twee winkels, een in Amsterdam en een in Apeldoorn. De Apeldoornse vestiging is vanaf vandaag gesloten, de Amsterdamse blijft open. Karlijn Renzenbrink, woordvoerder van Landmarkt,stelt: "Maar de handdoek wordt niet in de ring gegooid. Er wordt gewerkt aan een doorstart".

Het failliet is het gevolg van een aantal factoren. Als belangrijkste reden noemt Renzenbrink de achterblijvende omzetten in Apeldoorn waardoor een 'gat in de financiering' ontstond.

Oprichter en algemeen directeur Harm-Jan van Dijk van Landmarkt werd onlangs uitgeroepen tot Versmarketeer van 2012.

Vorige maand failleerde eveneens Fishes, de 'andere' viswinkel van ondernemer Bart van Olphen, die in 2010 kandideerde voor het versmarketeerschap van het jaar.

Eerder deze week pleitte Foodlogredacteur Dick Veerman voor boerenwinkels in de grote stad. Deze winkels zouden moeten ontstaan uit samenwerkingsverbanden tussen boeren en verwerkers en uitsluitend op korte ketenverbanden en lagere consumentenprijzen gebaseerd moeten zijn.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Fotocredits: websiteLandmarkt
Dit artikel afdrukken