Wegens opgelopen verliezen uit het verleden en uitzichtloosheid op het terugverdienen daarvan heeft ING Bank de stekker uit de winkels getrokken. De bank had het krediet al omgezet in een rekening courant krediet waardoor de viswinkels geen financiële ruimte meer hadden om personeel en inkopen te kunnen betalen.

Tegenover Quote zei oprichter Bart van Olphen: ‘Ik heb tien jaar heel hard moeten werken om Fishes op te bouwen. Maar we zijn duurzaam en idealistisch, dat is misschien niet altijd winstgevend.’

Het blad schrijft voorts dat van Olphen de laatste jaren alleen nog als minderheidsaandeelhouder werkzaam was voor de winkels. Hij zette zich met name in het duurzame handelsmerk Fishes, dat samen met de Kennemervis Groep wordt gedreven. Dat merk wordt voortgezet. Het bedrijf Fishes Holding dat boven de winkels hangt, houdt zijn 50% belang in het handelsmerk "Fishes Trademark" dat duurzame vis levert aan wederverkopers, zoals supermarkten en vishandels. Quote schrijft dat te verwachten valt dat de holding zijn aandeel verkoopt aan de Kennemervis Groep, dat onderdeel is van Bracamonte, het familiebedrijf van de familie Hoogwegt dat wordt geleid door ex-minister van Landbouw Cees Veerman.

Fotocredits: de winkel van Fishes in de Utrechtse Twijnstraat, vanmiddag, Foodlog
Dit artikel afdrukken