Dat voorspelt Metéo France, het Franse weerbericht. Begin volgende week zal de temperatuur in het noorden van het land tussen de 30 en 35°C liggen. Van het zuidwesten naar het oosten en in de Languedoc en de Provence zullen de temperaturen waarden tussen de 35 en 39°C bereiken; plaatselijk zal 40°C worden aangetikt.

Of de warmte lang zal aanhouden en hoe groot het gebied is waarvan de hitte zich meester zal maken, is nog onzeker. De warme lucht is afkomstig uit Spanje. Metereologen voorspellen de nieuwe hittegolf met een zekerheid van 3 op een schaal van 5.

De zuidelijke Atlantische kust, Bretagne en het Kanaal zullen naar verwachting weinig last van de hoge temperaturen hebben.

Op Foodlog schreef onlangs Ellen-Maureen Colpa over de gevolgen van de hitte voor haar landbouwbedrijf. Afgelopen juni bereikte het kwik een record van 45,9°C in de Languedoc. Franse boeren vrezen de droogte die inmiddels in verschillende departementen tot waterschaarste en beregeningsverboden heeft geleid.

Meteo France - METEO %%% par Météo-France - Prévisions météo gratuites à 15 jours sur la France, les régions et les départements
  • Deel
Druk af