Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashAnders kijken naar de hitte

In Frankrijk beeft het volk voor de hitte van komende week. Wij verheugen ons er voorzichtig op.


Foodlog - Komende week opnieuw bloedheet in Frankrijk - Foodlog, 19 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #6
  • 22 jul '19
  • 6:06

In het AD-artikel staat dat alles net mee moet zitten voor die 40°C in Nederland. Welnu, mij valt op, hoe makkelijk die stromingen vanaf de Magreb in Frankrijk komen. Het klassieke koufront van vroeger, met voor zich uit tijdelijke hitte remt af, en zorgt er voor dat juist de hitte getransporteerd wordt. Vervolgens houdt die hete luchtbel de koele stroom vanaf de oceaan tegen, en gaat de hitte intensiveren, met overvloedige zonneschijn.
Trouwens, in een ander AD-artikel staat dat in Nl plant en diersoorten op uitsterven staan door deze droogte en die van 2018. Verder, door weerkundigen is er een warme anomalie berekend t/m 2022, wereldwijd, een soort inhaalslag. Dit alles in de stijgende trend voor de temperatuur.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #5
  • 21 jul '19
  • 22:13

Nog even: het gemeten record in Frankrijk bleek op 46 graden te liggen (ja, nota bene in de Hérault, mijn département, nummer 34). Da's toch heel wat anders dan de 40 waar Nederland nu op hoopt om een weekje exotisch te kunnen doen zonder vliegen.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #4
  • 21 jul '19
  • 6:52

#2, Astrid, inderdaad, het is ook belangrijk om naar de relatieve luchtvochtigheid te kijken. Soms heb ik hier van die dagen, waarbij het in de zon prima werken is bij 30°C. Meestal is dat bij noorden- of oostenwind en droge lucht. Een klein windje kan ook schelen. Voor de komende dagen geeft meteociel, een site die de gemeten temperatuur weergeeft van lokaties in heel Europa, die geeft de 'ervaringstemperatuur' aan, dus ook gebaseerd op die luchtvochtigheid. Voor mijn lokatie: maandag 40, dinsdag 43, woensdag 39, donderdag 40. Een eindje verderop weer 40. Kwam hier vroeger op die manier toch niet voor.

Gerard Vriend
Gerard Vriend Logistiek
  • #3
  • 21 jul '19
  • 0:26

Hitte is nooit lekker, Temperaturen boven de 27 graden Celsius zijn gevaarlijk. Water kan namelijk minder Zuurstof bevatten en vissen kunnen dan niet overleven. Gewassen gaan in overlevingsstand en de productie wordt aangetast. hitte van 40 graden is levensgevaarlijk en een aantal mensen zal dit niet kunnen overleven. Ook al lijkt het leuk, ik prefereer een temperatuur van 20 graden.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 20 jul '19
  • 10:16

Maar je hebt ook droge hitte en klamme hitte en juist die klamme is niet lekker, helaas is dat de hitte die wij hier juist hebben.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.