Dit weekend liet Jumbo zien dat het zijn 'laagsteprijsgarantie' serieus neemt. De supermarkt zette de prijzenslag voort in een rechtstreekse vergelijking met Lidl.
Laagsteprijsgarantie
Jumbo ging opnieuw boodschappen doen. De super kocht 19 verschillende producten in de categorie aardappelen, groente en fruit. In de eigen supermarkt, bij de Albert Heijn én bij discountsuper Lidl. Die laatste is al vijf jaar op rij bekroond als de beste in groente en fruit.
'Wij vergelijken graag appels én peren’, kopt Jumbo boven de paginagrote advertentie in de weekendkranten. Jumbo blijkt in de vergelijking van ruim 8 euro goedkoper te zijn dan Albert Heijn. Maar ook Lidl legt het af: Jumbo is bijna 40 eurocent goedkoper dan Lidl, schrijft De Levensmiddelenkrant.
‘Dat is nou de laagsteprijsgarantie van Jumbo. Ook op appels én peren’, zegt Jumbo.
Fotocredits: 'Apple and pear together', Apple and Pear Australia
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick, wat betreft Plus; die staat nu ook op mijn boycotlijstje ;-)
Het proefballonnetje van de jonge politiekers klinkt mooi en ambitieus, alleen ben ik bang dat er in de praktijk niet veel van terecht zal komen.
Lees de reacties op de site van boerderij er maar op na.
Als z'n iemand een boerderij gaat runnen kan het zo verkeren en dit zeg ik uit persoonlijke ervaring.
Zelf heb ik sinds een klein jaar nieuwe buren. Vader (komt niet uit de melkveehouderij wereld) had geld wat (om fiscale reden) om een herinvestering vroeg. Zoon werkte al een aantal jaren op een melkveebedrijf en wil wel voor zich zelf beginnen.
Nu nog geen jaar verder kijkt hij (zoon) er al heel anders tegen aan. Had niet in de gaten dat de regeldruk wel erg hoog is en maar niet blijkt te stoppen en alleen maar meer wordt.
Wat het plan betreft wil ik nog één ding toevoegen: de grote mensen politiek maakt innovatie en verduurzaming door eigen regelgeving onnodig star en bijkans onmogelijk.
Voorbeeld: ik zou best mijn oudste stalletje om willen bouwen naar een scharrel stal met uitloop (ombouw schat ik goedkoper in dan geheel vernieuwen en up to date brengen). Dit kan echter niet omdat op 1 bouwblok niet en bio/scharrel varkens en gangbaar gehouden varkens gehouden mogen worden. Waarom denk ik dan? Ja ik ken het antwoord al: de verleiding is te groot om varkens van het ene systeem om te katten naar het andere systeem.
Nu hoor ik je al denken waarom bouw je je bedrijf dan niet in z'n geheel om.
Antwoord: kapitaalvernietiging, grootste deel is nog maar 6 jaar oud.
Ik denk dat ik maar een bordje in mijn tuin sla, kan er een jongere van buiten de agrarische wereld een bod doen en de toko zo runnen zoals het hem/haar goed dunkt;)
Heren, ook PLUS gaat het doen met lage prijzen.
Onderwijl wil de jonge politiek de landbouwsubsidies afschaffen, niet-boeren boeren bedrijven laten overnemen en dan gaat het lukken - denken ze. Wat denken jullie daarvan?
En wat te denken van dit waar gebeurt verhaal?
Ik heb een perceel tegen een camping liggen waar ik een keer sperziebonen voor de conserven industrie teelde.
En maar klagen; waarvoor en waarmee er gespoten werd, en wat maakt die beregenings installatie toch veel herrie en de nevel trekt over ons veldje waar we wilde gaan zonnen.
Toen kwam de oogst. Een klein deel van de bonen vlogen over de opvangbak van de oogstmachine.
Er kwam wel geteld 1 persoon vragen of ze die boontjes mochten oprapen. Geen probleem was mijn antwoord. Binnen een half uur zaten er een 20 - 30 mensen gehurkt boontjes te rapen. Verder nooit een woord van dank ontvangen.
Bij mij in mijn dorp zit een grote groente teler (sla, chinese kool, blad selderij, dat soort spul). Nog voordat de oogstploeg het veld verlaat gaat de schijfeg over de oogstresten waar tussen nog prima te consumeren producten liggen maar welk niet aan de kwaliteits eisen van de supers voldoen.
Ik geef de beste man groot gelijk!
Sterker nog ik denk dat ik dat de volgende keer ook maar met mijn boontjes doe!
Haha, Hans, je kent toch het gezegde: om een boer te bedotten moet je een andere boer meebrengen? Ik heb ook een voorbeeld: een fruitteler had veel last van schooljeugd die zijn boomgaard plunderden. Hij zette een bord waarop stond dat elke dag een appel eten heel gezond is en nodigde de kinderen uit ff op zijn aan de weg liggend bedrijf aan te komen voor een gratis appel. Dat werd door de omgeving erg gewaardeerd en sindsdien kwam een (veel kleinere groep uiteraard) regelmatig een appel halen, maar de plunderingen waren voorbij.
Maar serieus. Oogstroof is een toenemend probleem aan het worden. Van uien tot pompoenen en van wortelen tot appels en peren. Op het land is niets meer veilig. Het trieste is, dat dit naast diefstal door criminelen (accu's, vorkheftrucks, gereedschap, diesel) en toenemende wildschade (wilde zwijnen, ganzen, roeken, kraaien, mezen, reeën) zich allemaal voordoet in de toch al smalle winstmarges van boeren en tuinders.
Herman#9
Jatten ?
Een waar gebeurd grapje, Herman. Een boer in de buurt van een kustcamping hier zag met lede ogen aan, hoe hele volksstammen peentjes jatte van zijn land. Rauwe peentjes, lekker. Hij zette op de op de plaats waar ze toesloegen, een bord met een doodshoofd er op en daar onder ‘Onkruidmiddel Farine de Blé’, en strooide in de buurt van de overgang over de sloot naar het land op de peetjes meel. Het was onmiddellijk gedaan..