De dag voor Pasen kwam Trouw terug op een beschuldiging die Yvon Jaspers een paar dagen eerder uitte op tv bij Jeroen Pauw. Hoewel niet Trouw, maar Foodlog driekwart jaar eerder als eerste, terloops, melding maakte van de bijbaan in veevoer van Yvon Jaspers die mogelijk schuurde met haar werk voor de publieke omroep, baarde Trouw er opzien mee.

De krant leek het op te spelen.

Jaspers zei bij Pauw dat de Trouw-journalist maar wat verzonnen had en Trouw wel een roddelblad leek.

Niets verzonnen, niks roddels, legt Trouw nu uit. Het blad stelde vragen over haar onafhankelijkheid. Tevens lezen we een onthulling: eertijds legde de krant die voor publicatie aan Jaspers voor.

De krant stelde een vraag en vroeg haar keurig die zelf te beantwoorden. Ze reageerde niet. Pas na publicatie deed ze boos aan de telefoon maar een aanbod voor een interview sloeg ze af. Het maakt haar boze jammerklacht acht maanden nadien bij Pauw een potje hypocriet huiltheater.

Sijmen Spiegel
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Trouw schrijft geaarzeld te hebben om er nog iets over te zeggen nadat haar optreden al flink bekritiseerd was vanwege haar demonstratie van grote emotie naast de vader en oom van Anne Faber. Met 'ik heb een beetje dom gedaan' en het wat kleiner maken van haar leed, was ze vast nog wel zonder verdere onthulling weggekomen.

Dit artikel afdrukken