Trouw bracht het nieuws vermoedelijk omdat het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw weer begint. De krant verweet Jaspers reclame te maken voor boeren en betwijfelt haar open blik.

In een reactie liet KRO-NCRV, de omroep die Boer zoekt Vrouw en het boerenverdiepingsprogramma Onze Boerderij brengt, weten geen problemen te hebben met het feit dat Jaspers een nevenfunctie bekleedt bij "de grootste veevoederfabrikant van Europa." Het programma zou niet door de fabrikant gesponsord worden. For Farmers wil niet vertellen wat Yvon verdient voor haar werkzaamheden.

Het Commissariaat voor de Media ontwijkt de vraag of het artikel in Trouw reden is om Onze Boerderij onder de loep te nemen. Onlangs verklaarde Jaspers op nu.nl dat ze zonder Onze Boerderij niet langer bereid zou zijn geweest Boer zoekt Vrouw te maken.

“Wij doen nooit uitspraken over mogelijke onderzoeken”, zegt een woordvoerder van het Commissariaat. “Als een omroep een bepaalde nevenactiviteit goedkeurt, gaan wij ervan uit dat er goed naar die nevenactiviteiten is gekeken.” De waakhond kan wel besluiten tot een onderzoek als over een bepaalde presentator of programma klachten binnenkomen, schrijft het ANP. “Maar dat is in dit geval nog niet gebeurd."

Boeren lieten vandaag weten vierkant achter hun idool Jaspers te staan:

Cécile Janssen
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.






Dit artikel afdrukken