Opschudding in Zwitserland, waar cupjes koffieroom opdoken met de portretten van Adolf Hitler en Benito Mussolini op het deksel. Snel onderzoek door de leveranciers in de keten leidde terug naar Migros-dochter ELSA, die het bedrijf Karo Versand opdracht had gegeven een serie cupdekseltjes te maken die als verzamelobject konden dienen. Karo Versand ontwikkelde daarvoor een serie met 55 historische portretten. Maar daarna ging het mis...

'Onvergefelijke blunder'
Volgens Migros - een van de grote supermarktketens van het land - is er een 'onvergeeflijke blunder' begaan, doordat er verder geen interne controle meer heeft plaatsgevonden op de uiteindelijke dekseltjes. Daardoor kwamen in 300 dozen steeds 4 Hitler- en Mussoliniportretjes terecht.

Alles terughalen
Een schrale troost: de dozen met de 'smakeloze' cupjes zijn niet in de Migros-filialen te koop geweest, maar alleen in het horeca-kanaal verspreid. Migros, de grootste retailer van Zwitserland, heeft aangekondigd alles in het werk te stellen om de aanstootgevende 1200 portretjes terug te halen, meldt 20Minuten.

Fotocredits: 20Minuten
Dit artikel afdrukken