Voor het maken van vlierbloesemsiroop verwarm ik altijd eerst al roerend het benodigde water samen met de benodigde suiker tot alle suikerkristallen volledig zijn opgelost, breng vervolgens de suikeroplossing aan de kook en laat hem daarna met het deksel op de pan afkoelen (zodat er geen stof e.d. in valt tijdens het afkoelen). Daarna giet ik de koude siroop over de vlierbloesemschermen in een grote keulse pot, voeg citoensap en wat citroenzuur toe en laat het geheel (afgedekt) enkele weken macereren alvorens het te zeven en de verkregen siroop over te doen in schone flessen . Op dit moment zit ik ergens op het platteland te werken en zag een overvloed van prachtige onvervuilde vlierbloesemschermen bloeien in het bos tijdens mijn avondwandelingen en dacht: ik maak nog even wat vlierbloesemsiroop. Als gezegd, maakte ik de suikersiroop en liet die vannacht afkoelen onder het deksel van de pan. Toen ik vanmorgen verder wilde
Wie kan vertellen hoe dit komt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wij doen altijd de vlierbloesemschermen met water en citroenzuur en stukken citroen in een glazen pot, aantal dagen in de zon, en daarna pas de door een theedoek gezeefde inhoud koken met eenzelfde hoeveelheid suiker. Heerlijke siroop!
een draadje waar ik op een rare manier ontroerd door ben. Ook magisch...
Robin, ja... da's waar; maar die vliesbessembloesems hebben toch echt iets magisch, merk ik.
..dan met een gefrituurde snack, bedoel je?
Guillaume, idd zeer goeie tip die je daar geeft. Kinderen kan je haast met niks een groter culinair plezier doen.