De Britse TV-kok Gordon Ramsay is van plan 50% van zijn aandelen in zijn restaurantholding Kavalake te verkopen. Hij heeft adviseurs van BDO in de arm genomen om (minderheids)investeerders te vinden, meldt het FD. Met de verkoop wil Ramsay groeikapitaal verwerven.

Het bericht is opvallend, omdat Gordon Ramsay tijdens de crisis zodanig in de problemen kwam, dat hij bijna de controle over zijn bedrijf verloor, schrijft het FD.

Internationaal imperium
Ramsays imperium bestaat uit 24 restaurants wereldwijd, die samen 7 Michelinsterren tellen. Daarnaast is hij bekend van televisieprogramma's als 'Hells Kitchen' en de originele versie van 'Herrie in de Keuken'. Met zijn nieuwe zakenpartner Stuart Gillies heeft de chef-kok de afgelopen jaren grondig orde op zaken gesteld. Er is zwaar gesneden in de kosten en buitenlandse restaurants die verlies draaiden zijn gesloten.
De holding zou nu zo'n £80 miljoen (€102 miljoen) waard zijn. Vorig jaar rapporteerde Kavalake £5 miljoen winst (voor belasting) op een omzet van bijna £45 miljoen.

Casual dining
Nu is het tijd om de vleugels weer uit te slaan, stelt Ramsay. Hij wil met name zijn in London succesvolle 'casual dining' formule Bread Street Kitchen uitbreiden. Volgende week opent een nieuwe vestiging (Heddon Street Kitchen) in London, binnenkort volgt een Bread Street Kitchen in Hong Kong. Verdere uitbreiding in Europa, de VS en het Midden-Oosten moet volgen. Aangepast aan de nieuwe tijden.

Fotocredits: Wikimedia
Dit artikel afdrukken