Belgen houden van bubbels. Echte welteverstaan, uit de net onder de Ardennen gelegen Champagne. Door de crisis importeerde Belgie minder Champagne, maar lijkt er evenveel van gedronken te blijven worden.
In 2011 importeerde het land 9,6 miljoen flessen. In 2010 waren dat er nog maar 8,8 miljoen. Inmiddels is de groei teruggezakt tot 8,3 miljoen flessen in 2012. Daardoor daalt België op de lijst van belangrijkste exportlanden voor champagne. Maar cijfers bedriegen, zo blijkt uit een bericht van De Standaard: België vindt de weg direct naar de Champagneboer, die er daardoor beter aan verdient terwijl de consument goedkoper uit is. Zo zorgt de crisis voor twee winnaars en twee verliezers: de winkel en de fiscus die minder importrechten toucheert.
Dit artikel afdrukken
In 2011 importeerde het land 9,6 miljoen flessen. In 2010 waren dat er nog maar 8,8 miljoen. Inmiddels is de groei teruggezakt tot 8,3 miljoen flessen in 2012. Daardoor daalt België op de lijst van belangrijkste exportlanden voor champagne. Maar cijfers bedriegen, zo blijkt uit een bericht van De Standaard: België vindt de weg direct naar de Champagneboer, die er daardoor beter aan verdient terwijl de consument goedkoper uit is. Zo zorgt de crisis voor twee winnaars en twee verliezers: de winkel en de fiscus die minder importrechten toucheert.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook