Volgens Mintel maakt het toenemend aantal GMO-vrije zuivelproducten consumenten "actief bewust" van het feit dat in de gangbare melkveehouderij GMO-voer gebruikelijk is. Met de claim 'GMO-vrij' kunnen zuivelproducenten zich dus onderscheiden binnen de gangbare zuivelmarkt, schrijft Boerderij. Dat GMO-vrije zuivel het juist in Duitsland zo goed doet, hangt ook samen met het feit dat in Duitsland de weerstand tegen GMO-producten het grootst is: 41% van de ondervraagde Duitsers is tegen GMO-producten, gevolgd door Frankrijk (40%), Italië (38%), Polen (32%) en Spanje (31%).
Van alle in 2016 in Duitsland geïntroduceerde zuivelproducten was 24% biologisch. Slechts 10% daarvan claimde ook het label GMO-vrij. De biologische landbouw wijst het gebruik van GMO’s weliswaar af maar kan (sporen van) GMO-vervuiling niet altijd uitsluiten.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog