Het gebakje werd bedacht door FoodQuest van Stan Mertens, voormalig chef van een ziekenhuiskeuken in Gouda, en ontwikkeld en gefabriceerd door Patisserie Unique.

Het gebakje moet ouderen en patiënten helpen voldoende op gewicht blijven door een hoge eiwit- en energieversterking. Het gebak kost 6 euro per vier stuks en is binnenkort te koop in twintig C1000-winkels. Later volgt landelijke dekking.

Het gebakje was deze week kandidaat in de voorrondes van de Smaak van Nederland, een wedstrijd voor innovatieve producten die wordt georganiseerd door Syntens. De jury bestaande uit Jeroen Thijssen (Trouw), Mark Soetman (Zin, Zout & Soet) en Dick Veerman (Foodlog) besloot het Bouwsteentje niet door te laten. Het gebakje werd als smakelijk beoordeeld, maar ging niet door naar de halve finale. Eén van de argumenten was de twijfel van de jury aan de wenselijkheid van de vrije verkoop van dergelijke producten. Stan Mertens stelde dat er juist veel bejaarden en patiënten thuis wonen en dat het daarom ook via de reguliere kanalen beschikbaar moet zijn.
Dit artikel afdrukken