Vanmorgen in de nieuwsbrief van P+: de beste groene bloggers uit de VS. Mensen die alert zijn op het nieuws en daar snel op reageren, sneller én diepergaand dan de printmedia. Ook het inhoudelijke sterke én mooie Nederlandse blog sargasso.nl is voor de gelegenheid aan het tip-lijstje van P+ toegevoegd.

Ik heb er veel sympathie voor, hoewel ik niet weet of wij 'groen' ten aanzien van food moeten heten. Ik zou eerder zeggen dat we 'kritisch' zijn, geloven in de combinatie van technologie & gezond verstand én gaan voor kwaliteit. Dat leidt tot een voorkeur voor oplossingen die zo dicht mogelijk bij de natuur liggen. Onze natuurlijke en duurzame voorkeur is eerder een uitkomst van ons streven naar kwaliteit en vertrouwen in intelligent boerenverstand.

In de VS is het een hit die al meer lezers dan de gevestigde milieubladen trekt: groene bloggers. Oftewel, milieubewuste burgers die snel, scherp, en snedig commentaar op het laatste nieuws leveren. Ze hebben daarbij soms een streepje op de reguliere media voor waar de code immers hoor-wederhoor en het streven naar onafhankelijkheid voorschrijft. Toch is het bij de belangrijkste blogs – een Gristmill of WorldChanging – zorgvuldigheid troef. “Met tienduizenden bezoekers per dag blijf je behoorlijk eerlijk. Anders wordt je wel teruggefloten”
Dit artikel afdrukken