De vernieuwde Wildplukwijzer kent tal van nieuwe functies:
- De mogelijkheid om te zoeken op soort, bijvoorbeeld appels, hazelnoot of daslook
- Zoeken op seizoen. Dus alleen plukplekken laten zien waar op dit moment wat te plukken valt. Want pruimen zoeken in de lente heeft niet zo veel zin.
- Zoeken op adres, of huidige locatie gebaseerd op GPS of 3g.
- Een gratis android app, waardoor je ook op de fiets plukplekken kunt vinden én markeren.
- Een integratie met de Wildplukwiki van Slowfood’s Oogsten zonder Zaaien. Elke plukplek bevat een verwijzing naar de uitgebreide beschrijving van de soort in de Wildplukwiki. Én andersom, vind bij elke beschrijving op de Wildplukwiki onmiddellijk een plukplek bij jou in de buurt.
- De mogelijkheid tot het toevoegen van foto’s van plukplekken, waardoor ze nog makkelijker terug te vinden zijn.
De Wildplukwijzer is een initiatief van meneer Wateetons (wateetons.com en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager en Over Worst) en kwam tot stand in samenwerking met de werkgroep Oogsten zonder Zaaien (www.oogstenzonderzaaien.nl) van Slowfood Nederland.
Je vind de wildplukwijzer op www.wildplukwijzer.nl.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik weet nog van toen ik op de lagere school zat dat als de klas zoet was, de juf ons tracteerde op een hoofdstuk uit Puck en de Petteflat :-).
Jaren later heb ik zelf een eetbare tuin tussen de flats aangelegd. In de Nude, Cort vd Lindenstraat in Wageningen.
Ik was het eigenlijk een beetje vergeten maar ik zie dat ook "mijn" bomen erop staan, vlier en wilde kersenbomen bij ons achter, en daslook in het bos (mag niet geplukt worden maar daar trekken sommige dorpelingen zich niets van aan weet ik)
Het eerste jaar dat ik hier woonde dacht ik wat doen die buurvrouwen bij de wilde kers langs ons weiland, die kersen zijn toch niet te eten? Ze maken er "aufgesetzter" van, de kersen worden in een glazen pot gedaan, er word suiker en kaneelstokjes bijgedaan en de pot word tot de rand toe gevuld met doppelkorn. Dat laten ze een week of zes voor het raam staan, zeven het dan en de aufgesetzter word in flessen in de kelder gezet, voor kerst, carnaval en verjaardagen. Ik maak het ook, maar dan van wilde kwetsen van de boompjes uit mijn tuin en wat ook heel lekker is, van appeltjes! Vergeet vooral de suiker niet, dat heb ik het eerste jaar wel gedaan en ik zal nooit vergeten hoe mijn vader en mijn broer boven de gootsteen hebben gehangen, lach! Beginnersfoutje...