imageMaak ik me vrolijk om de stadsboerderij die er komt als GroenLinks de macht grijpt, zitten correspondenten van deze krant een paar pagina's hieronder mijn varken al op te eten.

Ik had het slachthuis nog niet geopend of de culi's staan al te mokken bij de uitlevertoonbank. Of het vlees besterven moet? Ja. Nee.

Ervaringen, geen onderzoek: Vis is altijd op z'n best meteen na de vangst. Tarbot van drie dagen dood is niet beter dan eentje van een uurtje boven water. Zelfde geldt voor kabeljauw en zoveel andere vissen uit de zee, al zal Onno Kleijn dat bestrijden. Het is echt smullen, aan boord al, als je mee mag met een visser.
Een kip moet even, uurtje of twaalf, hangen, een oude haas een etmaal, een jonge helemaal niet.
Runderen, dood, moeten liever een maand dan een supermarktweek in de koelcel. Het is niet te vreten, rundvlees dat nog maar net is overleden.
Maar wat we zouden moeten doen: een keer in de twee weken een prachtstukje rundvlees eten en verder bonen en misschien een vis of een plakje varken. Koopstaak de kiloknaller failliet.

Dit artikel afdrukken