Onze immer enthousiaste tuinder Rob Baan - u-weet-wel, die van de elektrische groenten van El Bulli's wereldberoemde Adrian Ferrán - twitterde na afloop: ‘Leuk hè. Bij mij werkt het gewoon.’ Baan doelt op zijn nieuwe kas, waar LED-verlichting hangt en de eerste kiemplantjes zijn geoogst. Waarop iemand weer reageerde: ‘Eisen microgroenten aan #belichting zijn niet zo hoog. Dus doe maar niet zo stoer dat je zo snel bent’.
Maar hoe zit het nu met dat LED-licht? Ik raakte aan de praat met Baan. Zou best eens willen kijken. “Weet je wat? Ik nodig jullie gewoon uit”, was zijn reactie.
dinsdag 28 december (nog net voor de langste nacht van het jaar), vanaf 16.00 uur in het Westland. Rob laat zijn nieuwe kas zien en nodigt lezers van foodlog.nl uit om te kijken en te discussiëren. Daarna verhuizen we naar de keuken waar Rob ons laat proeven van allerlei lekkers onder genot van een wijntje.
Wie belangstelling heeft is welkom. Graag hieronder melden. We begrenzen wel op een mens of twintig. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Philip. Ronduit geweldig! Succes met jullie project (breng je mijn groeten over aan Marcel).
PS in mijn eerste reactie bovenaan deze lijn verwees ik naar plantlab.
Beste lezers, voor een aantal reageerders geldt duidelijk van de boer niet kent geloofd ie niet. Wij zijn nauw betrokken bij Plantlab en gaan volgend jaar de 1e groente kwekerij midden in Amsterdam vestigen. In een oude fabrieksloods zullen wij de wereld laten zien dat het wel degelijk kan en er zonder probleem diverse soorten groenten geoogst kunnen worden. Blijf ons volgen vanaf februari op www.degroentenuitamsterdam.nl en u zult het bewezen krijgen!
Sorry, ik moet mij afmelden. Is wat tussen gekomen. Fijne dag allemaal. Als jullie twitteren krijg ik er ook wel wat van mee.
ik kom graag ook, Geu
Ik sluit mij graag aan; alleen al de gedachte om met elkaar te kijken naar innovatieve zaken en daarna onder genot van inspirerend eten er nog over napraten. Een unieke ervaring.