In de serie berichten over 'pimpen' vs. gevarieerd écht eten:
"China’s first drinkable yoghurt product, containing MEG-3 fish oil, is currently rolling out, and has received strong endorsement from the Guadong Dairy Association.
OMU brand drinkable yoghurt is being introduced by Canton American Flower Lounge Livestock Company (CAFL), a subsidiary of Lark International Dairy Holdings. It contains Ocean Nutrition Canada's MEG-3 brand omega-3 fish oil, which uses a double shell protection micro-encapsulation technology called Powder-loc " aldus een berichtje op Nutraingredients.com.
Pimpen is niet meer weg te denken. Kennelijk is 's wereld grootste en agressiefst groeiende markt hard op weg nieuwe technologie in voeding toe te laten. Dat heeft in ieder geval een groot voordeel: het zal snel goedkoper worden en zorgt voor toegang van een grote massa tot - vlgs wetenschappelijk normen althans - gezonde voeding.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dick, zuivel zal in landen als China per definitie "gepimped" moeten worden, iets van 90% van het Chinese ras verdraagt het van nature niet!
Dat is ook zo met alcohol overigens. Ligt hier aan de basis hetzelfde probleem (nl. enzymase) Jacobus?
Het is inderdaad een enzymverhaal, in het geval van zuivel lactase, of beter nog, een gebrek aan lactase!
Ik moet iets bekennen: de foto bij de posting is van Tibetanen tijdens het jaarlijkse Yak-Yoghurtfeest!
Maar ... het niet verdragen is toch óók cultureel bepaald? Dwz volkeren die na de moedermelk doorgaan met het drinken van melk blijven het kunnen verteren - echter binnen de grenzen van hun tolerantie die z'n invloed op de ontstane voedingsgebruiken zal hebben gehad.
Je hebt gelijk Dick, lactase is bedoeld om moedermelk en de bestanddelen ervan te verteren, na de lactatie [inderdaad, het woord zit erin] ofwel zoogperiode verdwijnt lactase normaliter. Opvolgmelk en daarna rundermelk zorgen ervoor dat lactase behouden blijft...