HAK trekt zich niks aan van de hetze tegen koken uit pakjes en zakjes. Herman den Blijker legt je uit hoe je heel gemakkelijk aan je dagelijkse portie goed en lekker klaargemaakte bonen en groenten komt als je HAK voor je laat koken.
"Van groenten wordt iedereen blij", zegt HAK. Maar in de praktijk eten we in Nederland gemiddeld maar 134 gram groente per dag. Net iets meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram per dag.
HAK neemt het voortouw bij het aanpakken van "ons maatschappelijke groenteconsumptie-probleem". En nu eens niet door te zeggen dat we zelf allemaal vers moeten gaan koken, maar door duidelijk te maken dat je prima uit een zakje kunt koken en dan fluitend je groentjes eet en nog lekker ook. Logisch natuurlijk, want drukke mensen hebben geen tijd, geen zin en geen inspiratie om te koken. En misschien vinden ze het wel te moeilijk en kunnen ze domweg niet lekker koken.
Wat je ook tegenhoudt, HAK brengt je versbereide groenten en bonen uit een zakje. Het bedrijf haakt in op de wekelijkse maaltijdroutines van Nederland en wil- zegt het - niet "belerend" doen.
Nog altijd bestaat 80% van het Nederlandse weekmenu uit een AVG-tje (aardappelen, vlees, groente), maar pasta (62%), salade (60%) en - bij jonge gezinnen - Mexicaans (57%) zijn in opmars. En laat HAK nou in zijn assortiment prima producten hebben om dat 'Nieuwe Eten' met groenten en bonen te verrijken. "Super eenvoudig en om blij van te worden", zegt HAK. Bekende ex-vleeskok Herman den Blijker laat zien hoe blij je pasta of wrap wordt met HAK erbij. Met een knipoog natuurlijk. Knappe reclame.
Dit artikel afdrukken
HAK neemt het voortouw bij het aanpakken van "ons maatschappelijke groenteconsumptie-probleem". En nu eens niet door te zeggen dat we zelf allemaal vers moeten gaan koken, maar door duidelijk te maken dat je prima uit een zakje kunt koken en dan fluitend je groentjes eet en nog lekker ook. Logisch natuurlijk, want drukke mensen hebben geen tijd, geen zin en geen inspiratie om te koken. En misschien vinden ze het wel te moeilijk en kunnen ze domweg niet lekker koken.
Wat je ook tegenhoudt, HAK brengt je versbereide groenten en bonen uit een zakje. Het bedrijf haakt in op de wekelijkse maaltijdroutines van Nederland en wil- zegt het - niet "belerend" doen.
Nog altijd bestaat 80% van het Nederlandse weekmenu uit een AVG-tje (aardappelen, vlees, groente), maar pasta (62%), salade (60%) en - bij jonge gezinnen - Mexicaans (57%) zijn in opmars. En laat HAK nou in zijn assortiment prima producten hebben om dat 'Nieuwe Eten' met groenten en bonen te verrijken. "Super eenvoudig en om blij van te worden", zegt HAK. Bekende ex-vleeskok Herman den Blijker laat zien hoe blij je pasta of wrap wordt met HAK erbij. Met een knipoog natuurlijk. Knappe reclame.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
adventorial??
Was het maar waar! Een recensie met een knipoog naar de pakjes en zakjes die niet meer mogen van verskokers die bonen en groenten adviseren, terwijl HAK juist een geweldige oplossing heeft.
In het persbericht zeggen ze dat natuurlijk niet zo; wij lekker wel.
Er zitten zo te zien geen rare dingen in de zakken, potten en blikken van Hak. In het palet van de supermarkt lijkt mij dit soort producten thuishoren in de categorie van 10 - 15% "niet -meuk".
Ik heb wel 2 vragen:
1. "Leaky gut"; in lijstje van voedsel/drank dat "lekke darmen" met zich meebrengt, staan steevast peulvruchten. Naar het schijnt worden na minstens 12 uur weken de meeste lectines (de boosdoeners?) onschadelijk gemaakt. Dus dan minder problemen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat in de productie bij Hak en naar het lectine-gehalte in het gereed product. Is dat vergelijkbaar met minimaal 12 uur geweekte bonen?
2. Voetafdruk; wat is de optimale verpakking en bereiding van peulvruchten, met de minste belasting van de planeet en de natuur, incl. de mens? Zakjes, blikken, potten? Ouderwetse losse droge bonen, eventueel in eigen meegebrachte linnen zak? Of is dat erg "old school"? Veel mensen haken dan af? Tegenwoordig wel in supers gedroogd te koop, meestal "bio". De schappen met potten en zakken peulvruchten zijn veel groter.
Haks prijsstelling ligt 20 tot 50% te hoog. Product is niets beter dan huis- of B merk. Die reclame kost een vermogen.
Theo, om je te informeren hoe communicatie werkt:
- eerst is er een A-merk dat het producttype 'neerzet'
- dan komen de huis- en B-merken die het na-apen en meeliften op de communicatiekosten van het A-merk
HAK laat nu opnieuw weer zien dat er goed spul inzit. En ja, daar zal ook jouw cynische goedkopere keuze weer van profiteren.