Toeval? Het tweede onderzoek vandaag met anti-oxidanten in de hoofdrol?
Ingredientenleverancier Wild heeft een technologie ontwikkeld om natuurlijke antioxidanten uit thee-extract beter te kunnen toepassen in voedingsmiddelen. Tot nu toe gebeurde dit weinig omdat polyfenolen een bittere smaak hebben. Daarom worden vooral antioxidanten uit rood fruit gebruikt, maar die kleuren de voeding rood en zijn dus voor lichtgekleurde voedingsmiddelen zoals ijs niet altijd inzetbaar.
Wild heeft nu met een nieuwe technologie een mengsel gemaakt dat polyfenolen bevat uit groene thee en rooibosthee, maar dat niet bitter smaakt. Het mengsel geeft ook geen kleur aan voedingsmiddelen en heeft geen theesmaak meer.
bron: Food Production Daily met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken
Ingredientenleverancier Wild heeft een technologie ontwikkeld om natuurlijke antioxidanten uit thee-extract beter te kunnen toepassen in voedingsmiddelen. Tot nu toe gebeurde dit weinig omdat polyfenolen een bittere smaak hebben. Daarom worden vooral antioxidanten uit rood fruit gebruikt, maar die kleuren de voeding rood en zijn dus voor lichtgekleurde voedingsmiddelen zoals ijs niet altijd inzetbaar.
Wild heeft nu met een nieuwe technologie een mengsel gemaakt dat polyfenolen bevat uit groene thee en rooibosthee, maar dat niet bitter smaakt. Het mengsel geeft ook geen kleur aan voedingsmiddelen en heeft geen theesmaak meer.
bron: Food Production Daily met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als ze overal antioxidanten gaan indoen, lopen we dan niet langzaam het risico op antioxidantenvergiftiging? De overdosis loert om de hoek.
Is zoiets mogelijk Nick? Ik vind het ook absurd, maar je kunt denk ik wel spreken van een overkill.
Volgens de Wageningse professor Frans Kok nou juist wel.