Zaterdag 12 april is er in het DSB Stadion in Alkmaar een bijeenkomst met als titel Kwestie van Smaak. Met een middagprogramma rond dit thema viert de afdeling Noord Holland Noord van de VVAO haar 8ste lustrum. De eerste lezing gaat over waarom consumenten sommige voedingsproducten heel lekker vinden en andere snel gaan vervelen. dr. Liesbeth Zandstra van Unilever Research gaat in op smaakperceptie en het aanleren van smaakvoorkeuren.
Vervolgens houdt hoogleraar antropologie Jojada Verrips een verhaal over kannibalisme in westerse samenlevingen. Na de pauze de teloorgang van onze rijke culinaire traditie en de idealisering van stamppot en erwtensoep. U raadt het al: de spreker is ondergetekende.
Tenslotte komt trendwatcher Anneke Ammerlaan aan het woord over de strijd tussen lekker, gezond en duurzaam en hoe de tijdgeest zich in ons toekomstig eetgedrag zal weerspiegelen.
Officieel is de inschrijvingstermijn gesloten, maar ik weet wel bijna zeker dat 'introducés'in speciale gevallen welkom zijn. Meer info: www.vvao.nl
Trouwens: VVAO staat voor Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding.
Dit artikel afdrukken
Tenslotte komt trendwatcher Anneke Ammerlaan aan het woord over de strijd tussen lekker, gezond en duurzaam en hoe de tijdgeest zich in ons toekomstig eetgedrag zal weerspiegelen.
Officieel is de inschrijvingstermijn gesloten, maar ik weet wel bijna zeker dat 'introducés'in speciale gevallen welkom zijn. Meer info: www.vvao.nl
Trouwens: VVAO staat voor Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ammerlaan heeft inmiddels haar trends voor 2008 op haar site staan, waaronder superfoods. Verder zijn tussendoortjes uit. De drie overgebleven eetmomenten met zandwortel, niet meer dubbelgedopte tuinbonen en groenten van de Turk uit je houtgestookte buitenoven leuk je op met luchtgedroogde Geulemmer grottenham, AC-boontjes en een glas Açai- of gojiberrysap. Ziedaar de brug tussen gezond en lekker.
Granaatappelsap is trouwens uit.
Doe ik!
Doe jij hier verslag van de strijd tussen gezond en lekker volgens Ammerlaan? Ik wil graag horen wat ze daarover te vertellen heeft.