Belgische mannen hebben minder vaak een gezond gewicht dan vrouwen. Belgen eten nauwelijks 200 gram groente per dag terwijl 350 gram wordt aanbevolen. Deze en andere feiten staan in het recent gepubliceerde boek ‘De Belgische Voedselconsumptiepeiling 2004- Voedingsgewoonten van de Belgische bevolking ouder dan vijftien jaar.”
Het boek gaat over het maaltijdpatroon en waar het eten worden genuttigd. Verder informeert het boekwerk over welke diëten de Belgen volgen. Ook de inname van voedingsmiddelen komt aan bod, vooral de vraag hoe vaak bepaalde producten worden geconsumeerd, maar ook in welke hoeveelheden.
bron: VMT
Dit artikel afdrukken
Het boek gaat over het maaltijdpatroon en waar het eten worden genuttigd. Verder informeert het boekwerk over welke diëten de Belgen volgen. Ook de inname van voedingsmiddelen komt aan bod, vooral de vraag hoe vaak bepaalde producten worden geconsumeerd, maar ook in welke hoeveelheden.
bron: VMT
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ja Ailko, en toch willen Belgen zich nog steeds graag als Bourgondiërs voordoen. Vooral vlees wordt hier veel gegeten en kant-en-klaar is in volle opmars. Ik vrees dat we in Vlaanderen culinair niet meer zo strk afwijken van Nederlandse (excuses...) toestanden. Culinair, bedoel ik.
@ Steven, zou dat komen door globalisering?
Ailko, 'globalisering'... Nu zet je me vast. Het lijkt me eerder te maken te hebben met 'waarden'. Maar dat is een gevaarlijk onderwerp. Mijn moeder zou het nooit over haar hart hebben gekregen ons voorverpakte kost te serveren. Dat doet ze nu bij haar kleinkinderen ook zeer zelden. Ondertussen groeien de huidige generaties op tot culinaire analfabeten. Jij staat ook voor de klas. Ik ook zeer regelmatig. Ik zie het gewoon achteruitboeren. Ach... ik vind het alvast goed dat je dit post, omdat het de clichées die we in Vlaanderen graag zo hoog houden, hiermee doorbroken zien.
Steven, ik begrijp goed wat je bedoelt. Het is ook niet om jullie te kijk te zetten, maar juist om erop te attenderen dat ook in 'lui-lekker-land' wijzigingen zijn.
Maar je hebt gelijk we boeren achteruit in een razende vaart! Je hebt al bijzonder veel werk om ze de basis bij te brengen. En het erge daarvan is dat ze het nut er absoluut niet van inzien.
Ailko, en die laatste zin (over het nut er niet van inzien): daar gaat het 'm om. Lul ik, wanneer ik zeg dat het eerste contact en gevoel van liefde en bevrediging met de moedermelk wordt binnengebracht in ons leven? Voor mij gaat voeding over liefde en respect. Jij weet wellicht ook hoe zaligmakend het is om voor iemand die je graag ziet eens echt iets geslaagds op tafel te kunnen (mogen!) toveren. En omgekeerd. En respect, dat gaat voor mij over van respect voor het leven dat jezelf in leven houdt (van appel tot vis), en dus zeker ook de producent.
Mijn gevoel is dat de liefde en voeding (behalve op kunstmatige wijze op Valentijn of Kerstmis) uit elkaar gespeeld zijn.