Mijn mailbox stroomt vol kookboekenspam, want december nadert. Zojuist nog over een Middeleeuws kookboek van Peter Brears om Kerst "net zo te kunnen vieren als de Tudors". Eng hoe sommige mensen weten wat ik wil voordat ik het zelf weet.
Een Haagse boekhandel stelde mij vandaag met een e-mailteaser op de hoogte van de nieuwe Sonja Bakker, die 1 december verschijnt. Bij deze geef ik ook die boodschap door. Het boek heet "Gezond genieten met familie en vrienden". €17,95, geen geld. Nu besteld is als eerste in huis. Net voor de Sint en nog ruim op tijd voor Kerst...
Om de zaak extra kracht bij zetten, komt de sympathieke gewichtsconsulente komende week dagelijks op SBS6 met "De Wereld van Sonja Bakker": In 5 afleveringen geef ik jullie een kijkje in mijn leven van dit moment, thuis met mijn man Koen en zoontjes Tristan en Finn.
Maar waarom nu? Afvalkookboekmarketing hoort traditioneel thuis in januari, niet vlak voor de eetmaand december. Piekt Bakker niet te vroeg? En verder: waarom zou je je juist willen inhouden als er vrienden op bezoek komen tijdens de feestdagen? Houd je dan nog vrienden over? Zelfs voor het Voedingscentrum zijn dat Schransdagen, die je met een paar extra Balansdagen compenseert. Maar Bakker heeft er ongetwijfeld over nagedacht, zou je zeggen. Worden haar Kerst-, Paas- en afternoon tea-recepten de nieuwe norm?
Voor 4 personen:
1 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotels
1 blik perziken
300 gram roombrie light
400 gram achterham
3 eetlepels Bak & Braad vloeibaar 2 teentjes knoflook
1 pak (wijn)zuurkool
zout, peper
De oven voorverwarmen op 175 graden. Maak via de aanwijzingen op het kapje de puree klaar. Maak de knoflook schoon, mag eventueel een teentje extra . Snijd de ham in dikke blokjes, en vervolgens de brie in plakjes. Kook in een pan de zuurkool in eigen vocht ong. 10 minuten. Voeg de zuurkool aan de puree toe en pers erboven de knoflook uit. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de perziken uitlekken, en snijd ze in schijfjes. Vet de ovenschaal in met wat Bak & Braad en schep de helft van de stamppot erin. Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop. Bedek dit alles met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
bron recept: www.sonjabakker.nl
Dit artikel afdrukken
Een Haagse boekhandel stelde mij vandaag met een e-mailteaser op de hoogte van de nieuwe Sonja Bakker, die 1 december verschijnt. Bij deze geef ik ook die boodschap door. Het boek heet "Gezond genieten met familie en vrienden". €17,95, geen geld. Nu besteld is als eerste in huis. Net voor de Sint en nog ruim op tijd voor Kerst...
Om de zaak extra kracht bij zetten, komt de sympathieke gewichtsconsulente komende week dagelijks op SBS6 met "De Wereld van Sonja Bakker": In 5 afleveringen geef ik jullie een kijkje in mijn leven van dit moment, thuis met mijn man Koen en zoontjes Tristan en Finn.
Maar waarom nu? Afvalkookboekmarketing hoort traditioneel thuis in januari, niet vlak voor de eetmaand december. Piekt Bakker niet te vroeg? En verder: waarom zou je je juist willen inhouden als er vrienden op bezoek komen tijdens de feestdagen? Houd je dan nog vrienden over? Zelfs voor het Voedingscentrum zijn dat Schransdagen, die je met een paar extra Balansdagen compenseert. Maar Bakker heeft er ongetwijfeld over nagedacht, zou je zeggen. Worden haar Kerst-, Paas- en afternoon tea-recepten de nieuwe norm?
Voor 4 personen:
1 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotels
1 blik perziken
300 gram roombrie light
400 gram achterham
3 eetlepels Bak & Braad vloeibaar 2 teentjes knoflook
1 pak (wijn)zuurkool
zout, peper
De oven voorverwarmen op 175 graden. Maak via de aanwijzingen op het kapje de puree klaar. Maak de knoflook schoon, mag eventueel een teentje extra . Snijd de ham in dikke blokjes, en vervolgens de brie in plakjes. Kook in een pan de zuurkool in eigen vocht ong. 10 minuten. Voeg de zuurkool aan de puree toe en pers erboven de knoflook uit. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de perziken uitlekken, en snijd ze in schijfjes. Vet de ovenschaal in met wat Bak & Braad en schep de helft van de stamppot erin. Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop. Bedek dit alles met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
bron recept: www.sonjabakker.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Brigitte: zou dit niet - in de sfeer van foodlog - een digitaal boekje moeten zijn?
Ik zou niet durven beweren dat de collectieve intelligentie van foodlog weet hoe het lichaam werkt, wel dat we onzin aan de kaak (proberen te) stellen.
@Dick, De waarden van het voedingscentrum zijn vastgesteld juist voor die mensen die hier behoefte aan hebben als houvast. Niet voor diegenen die weten hoe je lichaam functioneert en het systeem werkt. Wij, op foodlog, kijken anders tegen het voedingscentrum aan omdat wij kritischer zijn. Wij willen weten waarom en hoe iets werkt zoals het werkt. Noem ons de vrije geesten in voedingsland die zich niet zomaar met een kluitje in het riet laten sturen.
@Wouter, Dit is niet zozeer een nieuw geloof als wel een cash-cow voor de netwerken. Dit duurt zolang het duurt. Ook hier komt een einde aan.
Wat we gaan eten? Ik heb nog geen idee eigenlijk. Daar ben ik nog lang niet mee bezig... Wel weet ik dat de Fabers vers, lekker en met smaak een maaltijd gaan nuttigen, in goede balans met een mooi glas wijn.
Als we zelf eens een leuk kookboekje in elkaar zetten? Iedereen een of meerdere succesrecepten. Snel, makkelijk en vooral smakelijk. Kunnen we het via b.v. deze link laten drukken: http://www.blurb.com
@Ailko,
Vind je niet dat SB de consument, Harry heet hij kennelijk, een beetje ls dombo beschouwt? Je moet een levenslang exact eten wat ze zegt, op het tijdstip dat ze noemt (heb ik van horen zeggen hoor). Als dat mensen gewicht laat kwijtraken en de jojo tegenhoudt, prima, het is een vrij land, en mensen zijn vrij om zich door een boek te laten dicteren wat ze moeten doen.
Mijn stelling hierboven was alleen maar dat ik me afvroeg of mensen hun feestmomenten ook aan dit nieuwe geloof, deze neiuwe spijswetten, willen offeren. En mijn persoonlijke mening is dat je op feesten en met vrienden vooral lekker moet eten. Geen "roombrie light". Ik ben ook nog steeds aanhanger van de stelling dat je als het eten lekkerder wordt, je ook gemakkelijker minder gaat eten (vooropgesteld dat je oplet). Maar dat is ook een geloof. Ik zal het boek van Bakker kopen, en dan kunnen we er heel objectief over oordelen. Bashen hoeft van mij helemaal niet.
Wat eten de Fabers deze Kerst?