Verbazingwekkend hoe dingen soms langs elkaar kunnen lopen. Juist nu er veel aandacht is voor wat ouderen eten en hoe ze verzorgd worden, komt er ... een extra oproep om daar aandacht aan te besteden.
Mede naar aanleiding van Kristel Nijs en het rapport Kennedie is de hele zorgindustrie zich rot geschrokken.
Nu vindt Arnold Dijkstra, lector Voedelveiligheid aan de hogeschool Van Hall Larenstein is verbonden, dat Voeding voor ouderen een belangrijk thema moet worden binnen de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie.
Dijkstra is met medewerkers van de school een project binnen de Regeling Innovatie Groen Onderwijs (RIGO) gestart om te onderzoeken wat er bekend is over ouderen en voeding, en hoe dit een plaats kan krijgen in het onderwijs. De laatste tijd duiken regelmatig verhalen op over ondervoede ouderen. Daarnaast spelen voedselkwaliteit en -veiligheid een belangrijke rol in de gezondheid van ouderen, stelt Dijkstra. Het eetgedrag en de behoeften van ouderen zijn anders, waardoor gemakkelijke een tekort aan bepaalde vitaminen of vezels kan ontstaan. Bovendien zijn mensen op leeftijd gevoeliger voor bacteriën.
Van Hall Larenstein werkt in het project nauw samen met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en het Voedingscentrum. Binnen Wageningen UR wordt onder andere samengewerkt met de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) en de afdeling Humane voeding van Wageningen Universiteit. Daar wordt al onderzoek naar het thema gedaan.
bron: Resource
Dit artikel afdrukken
Mede naar aanleiding van Kristel Nijs en het rapport Kennedie is de hele zorgindustrie zich rot geschrokken.
Nu vindt Arnold Dijkstra, lector Voedelveiligheid aan de hogeschool Van Hall Larenstein is verbonden, dat Voeding voor ouderen een belangrijk thema moet worden binnen de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie.
Dijkstra is met medewerkers van de school een project binnen de Regeling Innovatie Groen Onderwijs (RIGO) gestart om te onderzoeken wat er bekend is over ouderen en voeding, en hoe dit een plaats kan krijgen in het onderwijs. De laatste tijd duiken regelmatig verhalen op over ondervoede ouderen. Daarnaast spelen voedselkwaliteit en -veiligheid een belangrijke rol in de gezondheid van ouderen, stelt Dijkstra. Het eetgedrag en de behoeften van ouderen zijn anders, waardoor gemakkelijke een tekort aan bepaalde vitaminen of vezels kan ontstaan. Bovendien zijn mensen op leeftijd gevoeliger voor bacteriën.
Van Hall Larenstein werkt in het project nauw samen met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en het Voedingscentrum. Binnen Wageningen UR wordt onder andere samengewerkt met de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) en de afdeling Humane voeding van Wageningen Universiteit. Daar wordt al onderzoek naar het thema gedaan.
bron: Resource
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik hoop in ieder geval dat als ik zover ben er een betere situatie is dan nu het geval is. Vraag mij alleen af waar ik mijn sigaar en glas whiskey zal moeten nuttigen. Tegen die tijd is dat natuurlijk ook al helemaal verboden. Toch maar alleen blijven wonen dan?
Wordt er in de zorgsector ook nog aan smaak en plezier gedacht? Ontluisterend is het artikel van Lucette Faber in de nieuwe Bouillon over ziekenhuiseten: 'de troosteloze, ellendige maaltijden die je alleen een beetje kunt opleuken met je eigen meebrengsels'.
@ Wouter, je hebt helemaal gelijk, maar Lucette heeft het specifiek over ziekenhuiseten en dit gaat meer over de zorg van ouderen in zorgcentra.
Het ziekenhuiseten is uitgekleed door het ontkoppeld koken en door die verdomde HACCP-normen die maken dat we straks ter aarde storten als er een raam open staat.....
ter volledigheid, Lucette is mijn vrouw.
Ik heb met plezier het stukje gelezen. Ze weet die treurigheid op een ludieke manier te brengen.