Door grootschalig in te zetten op de productie van biobrandstof wordt veevoer en daardoor vlees juist goedkoper. Dat antwoordt Europees Commissaris Andris Piebalgs (Energie) op vragen vanuit het Europees Parlement.
Dit in tegenstelling tot het standpunt van diverse bedrijven, waaronder Unilever, die voortdurend wijzen op de gevaren dat een toenemende productie van biobrandstoffen juist leidt tot een grotere grondstoffenschaarste en dus prijsverhogingen. Volgens Piebalgs blijven bij de productie van ethanol en biodiesel reststoffen over, die voor een deel weer benut kunnen worden als veevoer, meldt Agrarisch Dagblad. Hoe groter de productie van biobrandstoffen, hoe groter de hoeveelheid reststoffen, zo redeneert hij.
Piegals verwijst bij zijn antwoorden naar een aantal EC-studies over de uitbreiding van de productie van biobrandstof in de EU.
bron:[ url=http://www.meatandmeal.nl/nieuws/marketing-sales/3261/biobrandstof-maakt-vlees-juist-goedkoper-.html]Meat&Meal[/url]
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het hangt allemaal ervan af of dit verhaal (PDF) waar is of niet. Dat is de grote onbekende factor.
Verder heeft Piebalgs gelijk dat bostel in veevoer kan worden verwerkt. Dat wordt het momenteel al, in van die veekoeken. De boer een end verderop gaf onze hond altijd een stuk. Die was niet meer weg te slaan daar, zo lekker vond ie ze.