Horecabezoekers riskeren als zij dat niet doen een boete die kan oplopen tot 20 Hongkong-dollar (1,95 euro). De autoriteiten van de metropool hebben de maatregel ingevoerd omdat er dagelijks 700 ton voedsel wordt weggegooid.
Dat zijn nou creatieve oplossingen om gasten eraan te helpen denken dat eten ook functioneel moet zijn.
bron: RTL-nieuws
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wow, bordje leegeten in een Chinese stad..... en dan ook nog het glas leegdrinken zeker? Het druist in tegen een eeuwenoude gewoonte om met het laten staan van een restje aan te tonen dat je genoeg hebt gehad. Bordje leeg, glas leeg, dat zijn beledigingen in de ogen van de Chinezen, want je geeft daarmee aan dat je gastheer je niet genoeg heeft geboden.
@Eric, etiquette werkt als een dobber op de golven van de maatschappelijke ontwikkelingen. Dus dat zal zo'n vaart niet lopen. Wat te denken van al die Chinezen die hun gedrag moeten aanpassen aan de komst van de olympische spelen?
Het is meer dan etiquette alleen. Afleren is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft mij in elk geval zeker een jaar na mijn aankomst in Nederland gekost voordat ik zonder gewetenswroeging mijn glas helemaal leeg dronk.
Ik vind eigenlijk dat een restaurant een boete moet krijgen als ze te veel voedsel op een bord leggen. Voor mijn werk eet ik vaak in restaurants, ik stuur geregeld dingen bij voorbaat terug naar de keuken omdat ik het toch niet op kan eten...
@ Jacobus, dat is wishfull thinking. Een restaurant is er voor de gast, niet iedereen eet evenveel, dus is er een standaardhoeveelheid die gegeven wordt. De ervaring heeft geleerd dat de gast zijn groentes bijna niet aanraakt en dat er inderdaad veel weggegooid wordt.
De beste oplossing, wat mij betreft, is om dit los op de kaart te zetten zodat de gast de groente naar keuze kan kiezen.(doen ze nog wel in Italie) Uitgaande van de portie van 200 ons groente per dag is dit een heel goed middel.
Die 200 ons krijg je toch nooit bij je hoofdgerecht geserveerd! Juist vanwege het feit dat gasten slecht groente eten.
Er is geen horecabedrijf dat het niet zonde vindt van de tijd en kosten die hieraan gespendeerd zijn, om eten weg te gooien. Ging dat vroeger in de varkenston, nu gaat het in de GFT bak. Daar is echt niemand mee gediend.