Het Voedingscentrum vindt dat Nederlandse steden het aantal nieuwe verkooppunten van fastfood en snacks in bepaalde woonwijken aan banden moet leggen. Kinderen zijn extra gevoelig voor verleidingen. Daarom zou een verbod op vestiging er bijvoorbeeld moeten komen in de buurt van scholen. Dat schrijft de organisatie naar aanleiding van het bericht dat in Los Angeles in bepaalde wijken voor een jaar geen nieuwe fastfoodrestaurants mogen komen.

In 2006 heeft het Voedingscentrum de overheid al

opgeroepen om een strenger vestigingsbeleid te voeren voor fastfood– en afhaalrestaurants. Wanneer er vlakbij scholen één of meerdere verkooppunten zijn die calorierijke snacks verkopen, wordt het voor scholieren moeilijk om de verleiding voor dit soort producten te weerstaan. Daarom wil het Voedingscentrum dat de overheid nieuwe verkooppunten van snacks in de buurt van een school verbiedt.


Tsja dat krijg je ervan als geen eigen beleid durft uit te stippelen. Alsof mensen met minder inkomen niet weten hoe ze een blokje om kunnen fietsen om die zwaar verboden en dus nog lekkerdere vette vruchten te halen.

bron: Voedingscentrum met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken