Ik ben al afgehaakt bij de tafel met voedingsjehova's. #penw
— Kim van Velzen (@kimvanvelzen) April 21, 2014
Eetschrijver en anti-supermarkt-eteer Gerrit-Jan Groothedde zei:
Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één gewone consument een sikkepit wijzer is geworden van deze #penw uitzending.
— GJ Groothedde (@eetschrijver) April 21, 2014
TVrecentweets maakte er dit van
Het was een zeer leerzame uitzending van #penw over voeding. Ik weet nu in ieder geval dat er ontzettend slap geluld kan worden over eten.
— tvrecentweets (@tvrecentweets) April 21, 2014
Twitterkoningin Petra de Boevere vond spontaan de drank terug:
Door al die dieetspam werd ik ook geïnspireerd, ben weer aan het whiskydieet begonnen en al 4 dagen kwijt! #penw
— Petra de Boevere (@PetradeBoevere) April 21, 2014
Schrijfster Ileen Montijn twitte:
#penw - een gezellige freak show over eten, toch een beetje genant.
— ileen montijn (@ihmont) April 21, 2014
Chris met de Vlaamse naam Demeulemeester koos zijn medelander:
#penw Kris Verburgh kwam er het beste uit, de anderen hadden geen argumenten, maar hoorden gewoon graag zichzelf praten.
— Chris Demeulemeester (@fonkelwijn) April 21, 2014
Isa Maron vond Midas Dekkers maar niks:
Slechte uitzending van #penw over voeding. Allemaal stokpaardjes aan tafel. Plus dominante en onbeschofte Midas Dekker. Niets van geleerd.
— Isa Maron (@Isamaron) April 21, 2014
De Hollandse Dr Frank daarentegen kon Dekkers wel waarderen, maar vond hem er net naast zitten:
#penw, leuke vent die Midas Dekker, valt terecht fors uit naar K. Verburgh, maar Dekker gebruikt de verkeerde argumentatie
— Dr. Frank van Berkum (@DrFrankvanB) April 21, 2014
Dieetschrijfster Karine Hoenderdos zette 'm op de VPRO nadat ze het wel had gezien:
Heel teleurstellende uitzending hoor. #penw Iedereen probeert eigen boodschap te verkopen, van weight watchers tot pure choco en poep.
— karine hoenderdos (@vankarine) April 21, 2014
Haar collega Janet Noome hield op met luisteren en keek haar ogen uit:
Tot nu toe fascineert het kapsel van @Krisverburgh me meer dan het gesprek bij @pauwenwitteman
— Janet Noome (@JanetNoome) April 21, 2014
Dit was de uitzending:
Al begrepen we niet waarom deze uitzending de gedachtenis aan P&W in onze geheugens zou moeten griffen, vinden wij er even helemaal niets van. Wat vond jij ervan? Da's veel interessanter om te horen.
Fotocredits: Midas Dekkers, still, P&W
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De uitzending van Pauw & Witteman was een aanfluiting in mijn ogen. Hoop dat Foodlog er iets zinnigs over kan zeggen!? Of heb ik gewoon te hoge verwachtingen? Het probleem is niet op te lossen? Moet je alweer caloriëen tellen of toch liever tarwegras gaan drinken? Je eigen volkstuintje onderhouden en gewassen verbouwen? Of liever een nieuwe kookcursus insektengerechten gaan maken? Pfff ik weet het niet meer. Ik vind (een heel ander onderwerp) dat op het etiket van wijnen ook aangegeven moet worden hoeveel suiker (toegevoegd of niet) er in die fles zit. Ik heb nl het idee dat ik van wijn (goedkope supermarktwijn) steeds dikker wordt. Goedkope port is wijn gearomatiseerd met veel suikers. En halfzoete witte wijn.... nou daar ontbreekt de suiker ook niet in. Wat drink ik nou eigenlijk? Vraag ik me af! P.s. ; Midas vond ik nog het meest zinnig, bij P&W. Denk dat hij gelijk heeft over de poep. Dat snap ik tenminste nog... wat erin gaat komt er weer uit en ja, vezels heb je ook nodig. Ik verheug me al op de discussie hier op Foodlog.
Zelden zoveel gekakel bij elkaar gezien. Hoe twee oude biologen, Maarten t' Hart en Midas Dekkers de jonge Vlaamse arts en publicist Kris Verburgh naar beneden halen met aloude theorieën over goed en slecht eten, alsof en in honderd jaar geen nieuwe hoofdstukken te schrijven zijn over voedingsleer. Mooi debuut van Hiske Versprille.
Als je op deze manier een discussie leidt, dan wordt het inderdaad tijd om te stoppen, P&W.
In pakweg 45 minuten alle voedselproblemen tegelijk aanpakken is gedoemd te mislukken. En dat deed het dan ook. We hebben met P&W memorabele momenten meegemaakt, maar dat is alweer een tijd geleden. Hun taak is zo'n gesprek in goede banen te leiden en dat deden ze slecht, ze draaien al een tijd op de automatische piloot en terecht trekken ze zelf over een paar weken de stekker eruit. Inhoudelijk werd het niet meer dan nietes/welles en Angela er tussendoor ("ik heb geleerd; overal waar tè voorstaat is niet goed....."). De redactie heeft een linkje naar de stream geplaatst, ik zou zeggen; verspil er je tijd niet aan.
#Pieternel, de twee oude biologen benadrukten nu juist dat goed en slecht eten moeilijk uit elkaar te houden valt en ja, een calorie is echt een calorie.
Ik kon niet twitteren omdat ik schaterend van de bank ben gevallen. Grappiger dan De Kwis
Onderwerp superfoods en gezonde voeding leeft, gezien de vele telefoontjes en berichten die ik vanochtend kreeg.
Alleen M. ’t Hart en P. Schutte zeiden zinnige dingen.
M. Dekkers: Leg uit waarom je iemand een charlatan vindt (ik deel die mening overigens) en vertel dan ook waarom poepkijken geen charlatanerie is.
K. Verburgh: correlatie is wat anders dan causaliteit, dat weten ze in Harvard als de beste.
Tarwekoning: Uw superfoods zijn kostbare nonsens, de enige echte superfoods groeien in mijn achtertuintje.
De overige gasten? Die werden overschreeuwd.