image

Duitse onderzoekers beweren dat voetbalfans gemiddeld 3 kilo zwaarder zijn na het WK. Uit de uitslag van de WK-snackpoll van het Voedingscentrum blijkt dat ze wel eens gelijk zouden kunnen krijgen. Chips staan op nummer 1 in de top 3 van favoriete WK-snacks. Ook komen de meeste voetbalfans alleen van de bank bij een goal of als de snacks of drank op zijn. In een gezond eetpatroon is best ruimte voor wat extra's. Lekker genieten tijdens het WK is dan ook geen probleem, maar door de combinatie van caloriebommen als chips en bier én weinig beweging word je snel dikker. Voorkom dat het 1-0 wordt voor de weegschaal! De top 3 WK snacks zijn: chips (55 kcal per handje), gevolgd door nootjes (130 kcal per eetlepel) en bitterballen (45 kcal per bal). Energiebehoefte: man 2500 kcal/vrouw 2000 kcal per dag
Merkt u tijdens het WK dat uw broek steeds strakker gaat zitten? Zet niet steeds hapjes uit de top 3 op tafel, maar kies bijvoorbeeld ook eens voor snacktomaatjes, augurkjes, olijven, oranje paprika's en wortels. Probeer de speciale, gezonde WK recepten uit.

Hier een goedmakertje van het voedingcentrum. Afgelopen week maakten ze een sliding cq buikschuifer door een voorstel te doen wat op zijn zachtst gezegd een beetje onhandig te noemen was. Nu komen ze met een lijst van allerlei producten die wel gezond zijn tijdens het kijken naar de WK.
Het is bizar eigenlijk dat zoveel mensen kijken naar beweging prettiger vinden dan het zelf te
doen ;-)

bron: voedingscentrum
Dit artikel afdrukken