De Britse horecaketen Frankie & Benny's serveerde krab die geen krab is, maar grotendeels bestond uit surimi (witvis met een gekleurd velletje). Een klant ontdekte dat, maar Frankie & Benny's ontkende. Toch bleek de 'krab' voor 55% genept te zijn met surimi. Inmiddels is de krab van het menu gehaald. Afgelopen maand werd bekend dat meer dan de helft van het lamsvlees van take-aways vermengd is met goedkopere vleessoorten (rund en kip)
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Voedselfraude in de B2B omgeving komt vaak voor. Helaas heeft de doorsnee consument nauwelijks verstand van eten. Die merkt het vaak niet eens. De productaanduidingen en die van allergenen(!) is vaak een puinhoop in de Horeca en catering industrie. Men is nauwelijks voorbereid op de invoering van de EU verordening 1169/2011 'consumenteninformatie'
Surimi is overigens geëvolueerd tot een zeer hoogwaardig 'nep' product, mits een goede kwaliteit ingrediënten is gebruikt.
Ook in ons eigen land wordt volop surimi als krab verkocht.
Koop maar eens een "softshell krab sushi" bij Sushipoint.
Naast een belabberde sushi krijg je ook nog eens surimi ipv krab.