Dat meldt dit weekend de Levensmiddelenkrant in zijn papieren editie:AH gaat naast de vermelding Beste Paprika van NL ook een bewaaradvies op de sticker vermelden. Paprika's mogen niet onder de 13 graden Celsius worden opgeslagen. Voor consumenten betekent het dat ze paprika's het beste op kamertemperatuur of op een koele plek in huis maar niet in de koelkast, kunnen bewaren

Gistermiddag werd een aantal van de paprika's die meedongen naar de titel in Amersfoort aan het publiek voorgesteld. Bij velen bleek ook daar de Hartman-paprika favoriet. Ook Sweetpoint's zoete punt paprika van het concurrerende ras Ramiro van wist echter de nodige mensen te overtuigen. Van de rode blokpaprika's leek de nieuw lichtende USDA Organic paprika van Pura Natura door zijn als sappig en vol van smaak beoordeelde paprika te overtuigen. Eveneens bleek de lokale biologisch-dynamische paprika van Ron van Dijk (Groenland Organics) het goed te doen. Smaken verschillen.

Het marktpubliek van Amersfoort bleek verbaasd dat er zoveel verschil kan zitten tussen de ene en de andere paprika.

Urgenda en Foodlog gingen de straat op om mensen te vragen of ze invloed zouden willen op het aanbod in winkels. De conclusie die zij trokken was opmerkelijk: ja, nadat ze proefden dat er werkelijk iets te kiezen valt. Dat wisten ze niet. Daarover later meer op Foodlog.

Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken