Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Ronnie
De markt begint rijp te worden cq is rijp voor differentiatie. Jan Robben, Ellie en ook Amanda zoeken allemaal wegen om mooie...
Ronnie
13 jaar geleden
Violinde lust alleen aardbeien met slagroom
Een trend in ijscoland? Hier in het dorp heet de ijscoboer nu tot maart de hutspotterie... Ben benieuwd..
Ronnie
13 jaar geleden
Amsterdamse ijssalon wordt in de winter 'stamppotsalon'
@Maarten: dat zou wel eens kunnen. Dat geluiden de smaak beinvloeden wisten we al wel toch? Geluiden die geassocieerd worden...
Ronnie
14 jaar geleden
Achtergrondgeluid beïnvloedt smaakbeleving van voedsel
@Gijs & Rene: Ligt het ontbreken van een goede beleving aan de ondernemer of de terrasbezoekers? :) De kern van het betoog is...
Ronnie
14 jaar geleden
Lebbis over gastvrijheid in Nederland
Mooi artikel. Het is wel een trend dat producten aangepast worden of verdwijnen omdat we steeds strengere regels krijgen. Wat...
Ronnie
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
De URL's in het artikel zijn niet allemaal correct, de volgende 3 werken wel: www.wimbijma.com www.be-leaf.nl www.wezenspyk.nl...
Ronnie
14 jaar geleden
Een kroot en een kroket - #smaakNL
Als ik het mij goed herinner: Lichte tahin is van geroosterde gepelde sesamzaadjes, de donkere is van ongepelde sesamzaadjes.
Ronnie
14 jaar geleden
Keukengeheimen (2) - wat is het verschil tussen donkere en lichte Tahin?
Dat klopt helemaal, zie http://www.tuinen.nl/artikel/2553/Pofpan+van+Barbecook/?rubriekid=62...
Ronnie
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Naar aanleiding van een congres over voeding: * waarom concentreren de industrie zich slechts op houdbaarheid en helemaal niet...
Ronnie
14 jaar geleden
Wat willen lezers weten?
Lizet, ik denk dat je toch beter met een bessenkam de bossen in kan gaan dan met een vork :). De kam is 10x breder en werkt een...
Ronnie
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (47)
bessen van takken rissen inderdaad. Zo één had mijn om ook :)
Ronnie
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (47)
Hoort er een schaal bij? Mosterzaad in de schaal en draaien om mosterd te maken?
Ronnie
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (16)
Da's toch de aloude eiertang om eitjes in het kokende water te leggen? Daarmee heb je nooit eitjes die kapot gaan doordat ze op...
Ronnie
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (4)
@Jeroen: kijk even naar de boercode op de verpakking lol :)
Ronnie
14 jaar geleden
Allemaal naar de Lidl voor een varkensbil
De omloopsnelheid en volumes zijn inderdaad de kurk waarop een discounter drijft. De stelling dat discounters kwaliteit voor...
Ronnie
14 jaar geleden
Allemaal naar de Lidl voor een varkensbil
Wat een fantastisch recept, dat ga ik vaak bereiden.. Eerst zelf genieten en dan anderen laten genieten van de coquiles à...
Ronnie
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Coquilles
@Dick: Behalve bij de thee vertel je er niet bij of al dan niet lokale producten zijn? Ik weet dat hier in de omgeving een...
Ronnie
14 jaar geleden
De amateurmeuketier
@Wouter: Je antwoord snap ik. Maar zou het iets oplossen? Waarom zouden ouders die geen tijd besteden aan 'echt' koken het...
Ronnie
14 jaar geleden
Maak dat de kat wijs, van de patat
boter(-vervanger)
Ronnie
14 jaar geleden
Vergissing
@flipse: als Baronie dezelfde ingrediënten koopt en hetzelfde recept gebruikt als een chocolatier in het dorp. Zijn ze dan...
Ronnie
14 jaar geleden
Gevaarlijke chocolade
De marketingtaal op de site komt niet helemaal overeen met het product dat gemaakt wordt en de productiewijze, daar heb je...
Ronnie
14 jaar geleden
Gevaarlijke chocolade
@Wouter: plaats je (als het beschikbaar is) een link naar het rapport op foodlog?
Ronnie
14 jaar geleden
Minder zout
De vraag is dan slechts: 'Wat stoppen ze er dan in om het wel weer zout te laten smaken?'. Want de Hak wil vast niet dat hun...
Ronnie
14 jaar geleden
Minder zout
Als ie van McDonalds is en inderdaad vast van seperatorvlees: Chicken, water, salt, modified corn starch, sodium...
Ronnie
14 jaar geleden
Vleesraadsel
@Lisette: inderdaad een levend varkens kan je niet leveren aan een consument, maar wel karbonades, verse worst en gedroogde...
Ronnie
14 jaar geleden
Een koe in de bek kijken
Het bekende probleem van de waardeketen Dick. De boeren zitten alleen helemaal aan het begin van de waardeketen. Daar waar...
Ronnie
14 jaar geleden
Een koe in de bek kijken
Het probleem is altijd dat dit op macro niveau eenvoudig uitspraken zijn. Op micro niveau is het veel lastiger: welke boer moet...
Ronnie
14 jaar geleden
Een koe in de bek kijken
@Wouter: de bewuste boer is werkt niet helemaal biologisch, al is hij redelijk op weg. Kunstmest wordt wel gebruikt.
Ronnie
14 jaar geleden
Vegetarische slager?
Koeien en varkens vreten de bijproducten op. De boer verbouwt tomaten, meloenen etc etc. alles wat hij niet kan gebruiken wordt...
Ronnie
14 jaar geleden
Vegetarische slager?
@Paul: Een italiaanse boer waar ik regelmatig kom die legt me altijd geduldig uit dat je x varkens en y koeien per z hectare...
Ronnie
14 jaar geleden
Vegetarische slager?
@Paul: Is dat dat product waar we nu met vrachtauto's het hele land door crossen omdat er bij een veehouder anders teveel van is...
Ronnie
14 jaar geleden
Vegetarische slager?
Die 'blije prei' is wel na 2 weken uit de grond gerukt om in dozen dicht opeengepakt deze kant op te vliegen. Nou ja zeg wat...
Ronnie
14 jaar geleden
Wanneer is prei gelukkig?
In het artikel staan nogal wat beloftes, een paar voorbeelden uit het artikel: * een enorm palet aan ongedroomde keuzes * weten...
Ronnie
14 jaar geleden
‘Kijk of het klopt’ - het volksinformatiemerk
Is Pierre op vakantie? Mijn weekend is al voorbij :)
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
Dick, tijd om de omslag te maken zou ik zeggen :). Paul, inderdaad er is geen noodzaak om te koken dus smaakbeleving zal...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
@Dick: je leest mijn reactie als smaaklessen 'uitsluitend op school' in plaats van de door mij bedoelde 'ook op school'. Op de...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
@Dick: Wat een apart beeld van school is dit? Cultuur is altijd onderdeel van school geweest heb je vroeger geen muziek, toneel...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
Precies, dat is waar het om gaat. We geven onze eetcultuur niet meer door. Erwtensoep wordt in de volgende generatie alleen door...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
@Rop: op foodlog wordt veel gediscussieerd over het wel en wee van voeding en hoe dat te verbeteren. Dit is niet de plek waar je...
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
@Rop: hoe kan ik als consument dat nu doen? Ik moet er toch op kunnen vertrouwen dat de teler/producent eerlijk is?
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
@Jan: fantastisch om te lezen. Zo'n sessie met Pierre Wind zou ook voor foodlog lezers en schrijvers een wereld kunnen openen....
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
De school moet zich bezig houden met de grote vakken (lezen, schrijven, Cultuurontdekking, Wetenschap) daar komt ze al vaak te...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
Nick praat over de vorm waarin je het aanbied, hij heeft het immers over 4 sessies op school. Klooien en ontdekken is...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
Is het nodig om kinderen kennis te laten maken met smaken en geuren. Ik denk van wel. Mijn zoontje heeft afgelopen jaar een...
Ronnie
14 jaar geleden
Een Week van de Voeding?
Kan ik me al aanmelden :). Van zowel bloedworst als tilapia loopt me het water in de mond...
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
@Robin: de marketing p's blijven zelf na jaaaaaaren nog steeds belangrijk. @Rop: Volgens mij wil Jonnie Boer (Librije ***) je...
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
Vandaag heb ik gezien dat er 2 mensen met dezelfde naam aanwezig zijn, mijn naam van Ron naar Ronnie veranderd (zo werd ik...
Ronnie
14 jaar geleden
Groene zalm
@Rop: leuk dat je mee wil discussiëren.. Staan jullie ook op de horecava? Ligt jullie vis ook bij Jan van As? Horecava...
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
Tsja, daar zit je dan met je mooie product. Waarom wordt het niet gekocht? Vraag je de juiste prijs? is de kwaliteit...
Ronnie
14 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
@Dick: waarom zo vasthoudend aan overheidsfinanciering? Zit je in je de denken vastgeroest aan één optie? Overigens zou ik...
Ronnie
14 jaar geleden
Duurzaam bij de tijd voor € 1
1
2
Volgende ›