Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Florine Boucher
@wouter van T. Hebben die jonge jongens dan verstand van snoeien van fruitbomen. Of van metselwerk? Of stucwerk? Daar moet je...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
@Dirk Zavel #24 Karper in het zuur of karper met zuurkool, is niet voor niets een geliefde combinatie voor deze vis. Hij krijgt...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Zouden er ook jonge Poolse jongens tegen jeugdloon dit werk doen in slachterijen? Of gaan die meteen met 18 jaar de vrachtwagen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
@Dirk #22 Wat een leuke reis maak jij! Kun je een kookboek mee vullen! Zoetwatervis, ook zo'n onbekend verschijnsel op onze...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@dick #9 Al eerder gaf ik aan dat food producten en non-food niet over dezelfde kam kunnen worden geschoren. En in dezen vind...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
@dirk #20 Probeer nog even op de valreep zuurkool met karper te eten. Ook een classic uit die streken.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@Henric #7 Dan verdient de tussenschakel teveel. Producenten zitten denkelijk in de tang van de tussenschakel. Dus wat te doen ?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
@Henric #2 Food en Non-food kunnen niet met elkaar worden vergeleken qua marges en prijsstelling. Jeugdloon voor buitenlandse...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
Zouden deze Poolse meisjes - als ze wat Nederlands leerden - ook een baan kunnen krijgen achter de kassa van Nederlandse...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
In Mediterrane landen is de vissenkop gereserveerd voor de kok! Lang geleden at ik in Portugal in een strandtent in de Algarve...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Nick Trachet en Hendrik J. Kaput Inderdaad bonitovlokken (zoals ze hier in Nederland worden genoemd) zijn verkregen van Boniet...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
@Hendrik #2 Je vraagt met iets wat ik niet echt weet. Het schijnt dat de bonito-vlokken schaafsel zijn van gedroogde en gerookte...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
@ Nick Fijne informatie Nick. Van Boniet kun je ook gedroogde vlokken in blik kopen (Chinese supermarkten).
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
@ Tedje van Asseldonk, #9 Tsja, de zaden van de braaknootboom zijn gevaarlijk voor leken. Maar walnoten? Misschien zijn de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 22: wat zijn dit?
Dank Jos. Verkopers zouden de walnotenolie (en sesamolie, en pompoenpittenolie ) dan beter in kleine blikjes van 100ml of 250...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 22: wat zijn dit?
@Dirk Zavel #16 Houd me aanbevolen voor zaden van die bijzondere Feldgurken. Die kan ik denkelijk wel in een grote tuinpot langs...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@Jos Hugense #4 en 5 Leuke informatie Jos! Hoe houdt die molenaar zijn walnotenolie goed als die maar 6 maanden bewaard kan...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 22: wat zijn dit?
Tim #19 Dank voor de toevoegingen. Maar het duizelt me wel een beetje. Volkorenbrood dat met meel wordt gebakken? Dan toch zeker...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Robert-Jeroen #16 Wat bedoel je precies met beter meel? Voor mensen die weinig tot niets afweten van kwaliteiten tarwemeel is...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Robert-Jeroen, Mooie uitleg van de bereiding van zuurdezem! Als je tweemaal per week een deel van de starter uit de pot in de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Cécile #13 Tsja, er bestaan veel verschillende rassen geteelde pompoen. Allemaal eetbaar, behalve de sierpompoen die bitter...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Nou, laatste gooi: Blad van Oost-Indische Kers met daarachter op de grond misschien courgette (vanwege dat gele bloempje). Het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@Gonneke van Veldhuizen #8 Je hebt helemaal gelijk Gonneke, natuurlijk mag je lekker vinden wat je wilt. De vraag blijft echter...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wetenschappelijk bewezen: de ideale pizzakaas is een mix
@Dirk Zavel #9 Die pompoenpittenolie was vroeger te koop bij Oil & Vinegar in hele kleine flesjes. Maar het is ook in goede...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Cécile, Bloemen van pompoen kun je prima vullen na verwijdering van de stamper. De bloem van een komkommerplant ook denk ik zo,...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Ik dacht ook meteen courgette vanwege dat gele bloempje helemaal verscholen tussen de bladeren. Maar courgette heeft toch ander...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Ja Dick, ik weet waar je het over hebt. Pizza met ananas en kippenlevertjes en nog meer ongein. Hoe meer beleg op de pizza hoe...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wetenschappelijk bewezen: de ideale pizzakaas is een mix
Dick, waarom niet gewoon mozzarella gebruiken i.p.v. een analoog product? Kost misschien een paar centen meer. Maar het gaat...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wetenschappelijk bewezen: de ideale pizzakaas is een mix
Pompoen te oordelen naar de ronde vorm van het blad dat niet zo 'ingesneden' is als dat van komkommers of courgettes.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
Wat een flauwekul! Pizzakaas die mooi bruin moet worden. Pizza is geen gratingerecht waar een 'mooi korstje'op moet komen.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wetenschappelijk bewezen: de ideale pizzakaas is een mix
Geen idee, maar wat een prachtige bloeiwijze.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 20: wat is dit?
@Jopie D. #9 Wat je laatste opmerking betreft, heb je wel gelijk. Al zijn sommige websites van traceerbare instituten e.d. wel...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 19: wat is dit?
@Jopie D. #8 Zou het kunnen zijn dat je niet het juiste zaad hebt gekregen? Als ik lupinus luteus google met als variëteit...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 19: wat is dit?
@Jopie D. Je schrijft: blauwe lupines waarvan de bekendste rassen overigens een ontzettend saai wit bloemtrosje hebben. Dit...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 19: wat is dit?
Dick, Hoezo niet te eten? Je kunt er altijd citroen marmelade van maken. Volg mijn recept voor marmelade van bittere...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 18: wat is dit?
Mooi gevonden. Naar de schil de oordelen leek het mij in eerste instantie ook een citrus, maar het feit dat de vruchten tegen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 18: wat is dit?
Zou het een Chaenomeles japonica kunnen zijn? Maar dan een variëteit met rimpelige appeltjes. Denkelijk een Japanse kwee (soort...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 18: wat is dit?
Rogge of harde tarwe. Vanwege de royale bezetting van de aar met aartjes.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 17: wat is dit?
@21 Dat Engelse gezegde is wel heel snel door de bocht zeg. Alles wat gaar gemaakt moet worden in water is een kwestie van...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
@nick #17 Nog even over de sepiola's. Jij noemt ze een randverschijnsel. Ik zocht nog even op wiki en zie dat het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
Of misschien komkommerbloemen vanwege de zachtgele kleur.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 15: wat is dit?
gerooid aardappelgewas dat net in bloei stond?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 15: wat is dit?
#16 Heel Italië is vergeven van de laurierstruiken die tot grote hoogte groeien. Pluk er wat van en je hebt voor heel veel...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
#10 Cécile, Ik heb een reepje grond geannexeerd van de stoep bij mijn werkkamer en daar heb ik in het voorjaar allerlei...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
# 8 Goed geraden Joep, het is topinamboer!
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
#6 Minder moeilijk als je uitgaat van de hoogte van de wilde venkel waar hij nog bovenuit steekt tegen de tijd dat de bloemen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
#3 en #4 Geen wat jij noemt koningslaurier, wel venkel maar dan de wilde venkel. Nog even door.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
@Frank Ja beide vallen in de categorie eetbaar.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 14: wat zijn dit?
#15 Kijk Egbert, die kale plekken (die ik toedichtte aan slordig zaaien of natuurlijke verspreiding van het zaad) heb jij dus...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 12: wat is dit?
Lizet, Mooi op een rij gezet allemaal. En goed woordgebruik ter vervanging van vergeten groenten.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Hervonden en terecht vergeten groenten
‹ Vorige
3
4
5
6
7
Volgende ›