Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Florine Boucher
@Astrid Spijkers #1 Inmiddels is dat Italiaanse groene puntbloemkooltje veel beter verkrijgbaar. Op boerenmarkten, dagmarkten,...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Het groene Italiaanse puntbloemkooltje
Weer een erg aardig stukje Nick.
Florine Boucher
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boesenbergia & Galanga
@Dirk Zavel #27 Wat het grootste deel van je mail betreft, vrees ik dat je het bij het recht eind hebt. Maar de laatste zin,...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@Dirk Zavel #25 Ja, Dirk, googel de rassenlijst van oude peren maar eens (www.fruitboomkwekerij.be/perenbomenoudera.html), dan...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@Dirk Zavel #23 Ja Dirk, dan zijn we thuis. Gewoon in ruim water die tong samen met enkele smaakrijke groenten laten garen op...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@Dirk Zavel #21 Een hele nacht sudderen? Dat moet wel een oude rundertong zijn geweest. Viel dat vlees van de tong niet...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@nick trachet #4 Wat ik bedoelde is een stukje historie over de ontstaansgeschiedenis van een aantal andere beroemde stoofperen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@Hans Pollemans # 15 O.K. lijkt me zonde om het vruchtvlees weg te gooien. Je kunt er nog membrillo van maken. Mijn manier is...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
Hans Pollemans #12 Stukken kweepeer 5 minuten koken? Daar worden ze toch niet zo zacht van (ook al laat je ze staan in...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
@Nick Trachet #5 Wat ik bedoelde met mijn vraag over die aardappelschillen was of ze ook geschikt zijn voor de hele enchilada:...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
@Nick Graag nog even zo'n stukje historie over stoofperen. Ook daar vindt grote verschraling plaats.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@Nick, Zou ook met aardappelschillen kunnen worden gedaan denk ik zo. Of is deze bereiding het alleenrecht van raapjes ?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
Mooie uitleg Nick. Wat bij Nederlande slagers onder de naam blinde vink wordt verkocht vind ik niet lekker. Dat komt omdat die...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vogel zonder Kop
@Nick Trachet @3 Was even een weekje afwezig, vandaar trage reactie. Maar om je vraag te beantwoorden: Pekelaugurken is een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Omani limes zijn ook verkrijgbaar bij goed gesorteerde Turkse winkels. Van deze gedroogde limes zet met in het Midden-Oosten...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Soda & dadels
@Wendeline Is een bouillonblokje op 2,5 dl water niet erg zout als stoofvocht voor die gehaktballen? Dat levert toch bremzoute...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Busje met bal
# 48 en 49 Google even lamsvlees en schapenvlees, dan blijkt dat er een groot verschil in leeftijd en voeding is van lammeren...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Frank Buurman #45 Ja natuurlijk is het productieproces van wijn van invloed. Maar daar doelde ik niet op. Het ging in het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Nick Trachet Mooi dat je zo helder uitlegt hoe het zit met mayonaise. Misschien is het handig hieraan toe te voegen dat je een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Mayonaise
@Henk Venner #42 'Dan komen we qua informatie in de buurt van de wijnen', schreef ik in #33. Het woord niveau heb ik niet...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Patrick #36 Tsja, krijgen we inderdaad wat er op de verpakking staat van alles wat we kopen. Is het volkorenmeel in de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Zé#34 Daar kijk ik naar uit! Als dat 'ooit' maar niet ten onder gaat door drukte en geen tijd.
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Zé #23 Wel een marketing opmerking over die Spaanse Josper grill. Dat is alleen weggelegd voor restaurants die daar het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Patrick #23 Kijk, dat is al iets meer informatie waar de consument veel baat bij heeft. En warme borden, dat moet niet alleen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Zé #22 Zo te lezen komt er heel wat meer bij kijken dan consumenten vermoeden. Ik vindt je opsomming intrigerend en ik denk...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
Zé Povinho heeft argumenten waar ik me heel goed in kan vinden. Ieder zijn specialisme. Maar wat ik nu graag van Zé zou willen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Krijn Poppe #10 Campfire stories horen vooral bij mannen. En Mannen die koken - meestal in het weekend - willen geen suf...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@ Nick Trachet #1 Koren gemalen met behulp van een molensteen levert meel op van een andere structuur dan koren dat gewalst is...
Florine Boucher
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
@Hendrik J. Kaput Misschien een goed idee deze sagen vooral te sturen aan alle burgemeesters die 'roet' strooien in een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
@ Dirk Zavel Googelde even Papantla en de vanille. Daar lees ik onder meer: The Totonucans were the people who first...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Mooi stukje 'histoire' Nick. Die Dobbel Palm interesseert me wel!
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Palm
Dat Guacamole pakket van AH ontbeert weer het zo smaakbepalende koriandergroen, de knoflook is overbodig, en 2 avocado's op 1...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Met terugwerkende kracht deze draad doorgenomen. Wat de guacamole betreft: Er bestaat een jambesluit dat een voorgeschreven...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
@Martijn Zwatelman Er zit altijd wel een zoetje in de smaak van ketchup. Als je minder/geen suiker toevoegt wordt de ketchup een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Hot Country Ketchup
@Dirk Zavel Met vertraging meegelezen. Ik was even in Franse dreven. Gelukkig dat je toch nog een lekker visje kon verschalken!
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Wim Hohage#8 Wim, die koop ik bij een kaasboer op de Dappermarkt die ook biologische eieren verkoopt en die zijn behoorlijk...
Florine Boucher
10 jaar geleden
L'Oeuf Mayo
@Dirk Zavel#38 We zetten de conversatie over vis gewoon verder in deze draad Dick. Ik zou zeggen, gewoon weken die vissen. Ik...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Nick #36 Misschien zijn die tanden ook wel lekker krokant geworden door het frituren... Maar waren dat gedroogde en gezouten...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Dirk Zavel #28 De geur die je beschrijft doet me denken aan ruta graveolens, wijnruit. Had ik ooit in mijn stoeptuitnje...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@ Nick T. #29 Over Portugal ga ik het hier niet meer hebben. Maar Wiki oordeelt anders dan jij over de mediterrane eigenschappen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Nick T. #30 Dat begrijp ik. Het punt is dat Klootwijk meldt dat het spiervlees eraf is gesneden dus er rest weinig interessants...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Wouter #10 Over vissenkoppen gesproken: waarom kopen Afrikanen in Nederland gedroogde kabeljauwkoppen waar het spiervlees al...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Hè , gelukkig Wouter!
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Frank #21 Bulgarije heeft een mediterrane keuken want de gerechten lijken veel op Turkse en Griekse gerechten. Gegrild schapen-...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Dick #18 Wat Nick opmerkte was dat er in Portugal geen mediterrane keuken was omdat het land niet grensde aan de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Dick #16 Begrijpen we elkaar nu verkeerd? Het ging er hier toch over dat Portugal geen mediterrane keuken heeft volgens enkelen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Frank B.#13 Citrus en aubergines worden in ons land niet in de koude grond geteeld. Nederland heeft toch echt een ander...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@ Wouter & Dick # 10 & 11 Ja heren, dat is allemaal juist. Marc Kurlansky heeft o.a. een mooi boek geschreven over de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
@Dick Zavel #26 Jazeker, gezellige conversatie. Geen idee of het van Dick mag. Maar het gaat over lekker eten, gerechten,...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 21: wat is dit?
@nick T. #6 Ach jee! Portugal heeft technisch gesproken een sub-tropisch klimaat maar als ik subtropische keuken zou schrijven,...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
‹ Vorige
2
3
4
5
6
Volgende ›