Zoals de verpakking vermeldt heeft het minimaal 28 dagen 'gerijpt'. Het kost € 17,98 per kilo
- Puur rundvlees afkomstig van de pampa's uit Argentinië of Uruguay
- Heerlijke malse bieftsuk met een volle smaak
- Vacuümvers verpakt voor optimaal smaakbehoud
Wat Zuid-Amerikaanse kruiden erbij. En mocht het niet helemaal opvallen op het plaatje: de verpakking heeft het AH klavertje van 'een gezonde keuze'.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een paar jaar geleden heb ik Wouter Klootwijk meegenomen naar Zuid-Amerika en hem heel veel informatie verschaft. Maar omdat er niets fouts te ontdekken - inmiddels wel - viel aan het vlees van dieren die loslopen in hun natuurlijke habitat, heeft Wouter er nog nooit een woord aan vuil gemaakt. Nu dus wel. We jammer is dat Wouter - wij zijn nou eenmaal niet zo jong meer - veel van de informatie vergeten is. Als men (lees Wouter) wil, kan ik die informatie nog eens online zetten. Bijvoorbeeld over die 'afhang'manie. Erg leuk voor Herrie en de zijnen, maar niet ongevaarlijk voor de volksgezondheid, want in tegenstelling tot 'nat' rijpen, groeien de melkzuurbacterien bij droog rijpen niet door, waardoor gevaarlijke organismen juist wel kunnen groeien. Ook moet je - maar als dinky zal je het een worst (!) wezen - niet op de kleintjes letten, droogrijpen is stukken duurder dan in vacuum rijpen. En een laatste weetje: de overtocht van Buenos Aires naar Nederland duurt 21 dagen.
Karlijn, misschien kunnen ze bij slagerij Ter Weele te Oenne je verder helpen
Ik doe de HBO opleiding voeding.
Zelf woon ik in Nieuwegein (Utrecht).
Kan natuurlijk altijd even bellen!
Bedankt voor de tips alvast!
grtjs Karlijn
Karlijn,ik weet niet waar je woont.In Paterswolde is slagerij Hilbrants.Dhr.Hilbrants slacht zelf nog.Naar mijn idee een betrouwbaar adres.
Karlijn, ga naar Kees Janson, al generaties lang is de slagerij er op de Vismarkt in Heusden. Hij kan je veel vertellen over het rijpen van vlees. Doen!