Bijgaande mail ontving de redactie afgelopen week.
Ik plaats hem integraal door, want we zijn benieuwd naar de gevoelens en gedachten die foodloglezers hierbij hebben.

Ria Mentink bleek haar mail een week eerder ook al verstuurd te hebben naar Haitske van de Linde, die de daarin genoemde 'Unterlagen' al bleek te hebben 'ge-upload'.

Geachte heer Faber,

Op dit moment kunt u op internet lezen dat de Nederlandse regering voorstander is van invoer van gen-producten in de EU.Mag ik uw aandacht vragen voor het volgende.

Wat Al Gore vergeten is:

18% van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
In tegenstelling tot 13% dat voor rekening komt van het verkeer en het vervoer!
De intensieve veehouderij, het onnoemelijke leed dat dit voor dieren met zich mee brengt, wordt niet ter dicussie gesteld twerwijl men ook in regeringskringen weet dat de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft aan het klimaat probleem.
Maar ook is de intensieve veehouderij schuld aan de oneerlijke voedselverdeling tussen de rijke en de arme landen. Zie Eet geen vlees (1), waarom.
Om de bijdrage van de intensieve veehouderij aan aan de opwarming van de aarde te reduceren worden er op dit moment in Australië en in Canada genetisch gemanipuleerde schapen, runderen en varkens gefokt die minder CO2 uitstoten.

Dieren in Europa eten op grote schaal genetisch gemanipuleerd diervoeder en de consument weet niet dat hij door het eten van vlees van dieren die genetisch gemanipuleerd voer eten zelf ook genetisch gemaipuleerd voedsel binnen krijgt. etc, etc.

Concerten organiseren om het klimaatprobleem bij een groot publiek aan de orde te stellen is in mijn ogen net zo naief als het gedrag van de bemanning van de Titanic indertijd was:

zij dachten sterker te zijn dan de opdoemende ijsberg en bleven doorvaren.
Het spelen van 'Nader mijn God tot U' heeft hen niet veel geholpen, achteruitvaren had dit mogelijk wel gedaan.

Het wereldschip aarde is op dit moment terecht met de Titanic te vergelijken en de reacties zijn meestal even ontkennend en naief als toen. Hoop u van dienst te zijn met deze info.

Met een vriendelijke groet,
Ria Mentink
Dit artikel afdrukken