Bijgaande mail ontving de redactie afgelopen week.
Ik plaats hem integraal door, want we zijn benieuwd naar de gevoelens en gedachten die foodloglezers hierbij hebben.
Ria Mentink bleek haar mail een week eerder ook al verstuurd te hebben naar Haitske van de Linde, die de daarin genoemde 'Unterlagen' al bleek te hebben 'ge-upload'.
Geachte heer Faber,
Op dit moment kunt u op internet lezen dat de Nederlandse regering voorstander is van invoer van gen-producten in de EU.Mag ik uw aandacht vragen voor het volgende.
Wat Al Gore vergeten is:
18% van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
In tegenstelling tot 13% dat voor rekening komt van het verkeer en het vervoer!
De intensieve veehouderij, het onnoemelijke leed dat dit voor dieren met zich mee brengt, wordt niet ter dicussie gesteld twerwijl men ook in regeringskringen weet dat de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft aan het klimaat probleem.
Maar ook is de intensieve veehouderij schuld aan de oneerlijke voedselverdeling tussen de rijke en de arme landen. Zie Eet geen vlees (1), waarom. Om de bijdrage van de intensieve veehouderij aan aan de opwarming van de aarde te reduceren worden er op dit moment in Australië en in Canada genetisch gemanipuleerde schapen, runderen en varkens gefokt die minder CO2 uitstoten.
Dieren in Europa eten op grote schaal genetisch gemanipuleerd diervoeder en de consument weet niet dat hij door het eten van vlees van dieren die genetisch gemanipuleerd voer eten zelf ook genetisch gemaipuleerd voedsel binnen krijgt. etc, etc.
Concerten organiseren om het klimaatprobleem bij een groot publiek aan de orde te stellen is in mijn ogen net zo naief als het gedrag van de bemanning van de Titanic indertijd was:
zij dachten sterker te zijn dan de opdoemende ijsberg en bleven doorvaren.
Het spelen van 'Nader mijn God tot U' heeft hen niet veel geholpen, achteruitvaren had dit mogelijk wel gedaan.
Het wereldschip aarde is op dit moment terecht met de Titanic te vergelijken en de reacties zijn meestal even ontkennend en naief als toen. Hoop u van dienst te zijn met deze info.
Met een vriendelijke groet,
Ria Mentink
Dit artikel afdrukken
Ik plaats hem integraal door, want we zijn benieuwd naar de gevoelens en gedachten die foodloglezers hierbij hebben.
Ria Mentink bleek haar mail een week eerder ook al verstuurd te hebben naar Haitske van de Linde, die de daarin genoemde 'Unterlagen' al bleek te hebben 'ge-upload'.
Geachte heer Faber,
Op dit moment kunt u op internet lezen dat de Nederlandse regering voorstander is van invoer van gen-producten in de EU.Mag ik uw aandacht vragen voor het volgende.
Wat Al Gore vergeten is:
18% van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
In tegenstelling tot 13% dat voor rekening komt van het verkeer en het vervoer!
De intensieve veehouderij, het onnoemelijke leed dat dit voor dieren met zich mee brengt, wordt niet ter dicussie gesteld twerwijl men ook in regeringskringen weet dat de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft aan het klimaat probleem.
Maar ook is de intensieve veehouderij schuld aan de oneerlijke voedselverdeling tussen de rijke en de arme landen. Zie Eet geen vlees (1), waarom. Om de bijdrage van de intensieve veehouderij aan aan de opwarming van de aarde te reduceren worden er op dit moment in Australië en in Canada genetisch gemanipuleerde schapen, runderen en varkens gefokt die minder CO2 uitstoten.
Dieren in Europa eten op grote schaal genetisch gemanipuleerd diervoeder en de consument weet niet dat hij door het eten van vlees van dieren die genetisch gemanipuleerd voer eten zelf ook genetisch gemaipuleerd voedsel binnen krijgt. etc, etc.
Concerten organiseren om het klimaatprobleem bij een groot publiek aan de orde te stellen is in mijn ogen net zo naief als het gedrag van de bemanning van de Titanic indertijd was:
zij dachten sterker te zijn dan de opdoemende ijsberg en bleven doorvaren.
Het spelen van 'Nader mijn God tot U' heeft hen niet veel geholpen, achteruitvaren had dit mogelijk wel gedaan.
Het wereldschip aarde is op dit moment terecht met de Titanic te vergelijken en de reacties zijn meestal even ontkennend en naief als toen. Hoop u van dienst te zijn met deze info.
Met een vriendelijke groet,
Ria Mentink
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Even iets praktisch: waarom verwijst de link achter de woorden 'Ria Mentink' naar die website? En welke link hoort bij Eet geen vlees (1),'?
Alvast bedankt.
Ria@
ik zie de ernst in van uw verhaal. en om echt alle schuldgevoel uit te bannen, moet er aan elke burger 2,5mtr milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar touw worden verstrekt. opdat ge zelf de consequenties van onze intensieve mensenhouderij kunt bijstellen.
ik word een beetje moe van de doemsekte die mij wil vertellen wat ik wel en niet mag koken etc. maakt u drukker om het leed van de miljarden kindjes aan wie het aan voeding, onderwijs en schoon water ontbreekt. en die in de toekomst in handen dreigen te vallen van al die unilevers met hun junkfood.
en rekent eens uit hoeveel methaan (broeikasgas) gij zelf gedurende uw leven uw broekske uit blaast tesamen met uw 6.446.131.400 mede-aardebewoners...
Dit is gegoochel en gerommel met cijfers. Met feiten en hun onderlinge samenhang heeft het weinig tot niets te maken. Veel meer hoeft er niet over gezegd te worden.
Wendy, Ria Mentink doet in Aloe Vera relatiemarketing, het is haar site. Het cijfertje vindt je bij Van de Linde terug.
Dit is typisch voor het vegextremisme. Alle argumenten zijn goed om tegen vlees te ageren. Met de deze nieuwe trend hebben ze bloed geroken (of heeft een veggie in dit geval tofusap geroken?).
Weet je hoeveel CO2 yoghurtbacteriën uitstoten? Bodembacteriën? Dat is vééél meer dan menselijk activiteiten. Om maar te zwijgen van composthopen, de hoge gisting van kwaliteitsbieren, rodewijnvaten, rauwemelkse kazen, ongeschilderd ijzer, spitsmuizen (hoogmetabolische beesten), houtstoven en vreugdevuren.
Allemaal aan de sla.
Sla? is dat niet een ernstig kasproduct? Kool, kool en nog eens kool in dit seizoen ;-).