Marketeer Rogier Swagerman van Silicon Village en de daaraan gelieerde Merkendokter Frank Kessel bedachten een verkiezing van het lekkerste biertje zonder alcohol tijdens Dry January. Je stemt via een online formulier maar doet dat samen aan tafel via blindproeven.nl.

Het is een sympathiek commercieel initiatief want bier 'zonder' is stukken lekkerder geworden sinds Buckler, maar niemand weet hoe lekker welk bier 'zonder' het lekkerst is voor welke smaak.

Omdat wijn zonder alcohol nog altijd niet lekker is (het mist een 'bodem' en zakt daar dan ook doorheen), zijn we als Foodlog helemaal voor een goed antwoord op die vraag.

Je hebt het vederlicht maar wat metalig smakende Heineken 0,0 en - ook van Heineken trouwens - de robuuste Pale Ale 0,0 van Brand. Tussen die twee zit een wereld van verschil. En dan is er uit België en Duitsland nog Leffe en Bitt en inmiddels nog veel meer. Daartussen wurmt zich nog het gewone Kordaat 0,0 biertje van Lidl. De zwaardere zijn er vaak met een zoetje; er zijn lekkere bittere, maar daar moet je naar zoeken. Het zou handig zijn te weten welke 0.0 bij welke smaakvoorkeur past.

Wist je trouwens dat Marjolein Streur in 2015 als één van de eersten in Nederland voor Foodlog schreef over een droge maand januari en er de landelijke TV mee haalde? In Frankrijk is dit jaar consternatie ontstaan omdat president Emmanuel Macron niet van de wijn wil. Zijn populariteit daalt en dan ook nog doen alsof een maaltijd zonder wijn moet, gaat te ver. Het Elysée had hem een biertje zonder kunnen laten promoten. De Franse brouwers zouden het prima hebben gevonden. Lidl - de favoriete supermarkt van de Franse boeren én de president - verkoopt in Frankrijk Perlembourg 0.0 (niet in de lijst van Rogier en Frank). Wat de redactie van dit blad betreft, is Perlembourg zo uit het flesje lekkerder dan Heineken 0.0.
  • Deel
Druk af