Onderzoekers van de Aarhus University willen een mix van limoen, stevia en beta-glucanen toevoegen aan vruchtendranken om zo de hoeveelheid suiker te reduceren en er lekker veel vezels in te stoppen.

Stevia is volgens onderzoeker Line Holler de enige goedgekeurde natuurlijke zoetstof in Europa. “Vanuit gezondheids- en technologisch oogpunt zijn de effecten van het gebruik van Stevia alleen maar positief,” aldus Holler. Het nadeel van Stevia is dat het een bittere nasmaak heeft.

Voedingsvezel beta-glucaan biedt de voordelen van vezels, maar heeft een negatief effect op de smaak door een metaalachtige geur. Om de bittere nasmaak van stevia en de ‘vieze en metaalachtige’ geur van de beta-glucanen te maskeren is een beetje limoen nodig.

Zo krijg je - wetenschappelijk gezien - een beter drankje dan de natuur te bieden heeft. Vinden we dat OK?

Fotocredits: Vruchtensap, Peggy_Marco

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken